Hlavní obsah

Srbky byly nad síly volejbalistek v kvalifikaci MS

České volejbalistky zahájily kvalifikační turnaj pro mistrovství světa v Záhřebu porážkou 0:3 s favorizovaným týmem Srbska a Černé Hory. Soupeřkám, které před rokem právě na jejich úkor postoupily na evropský šampionát, se české hráčky nevyrovnaly v žádné herní činnosti.

Článek

Už před začátkem třídenní kvalifikace trenér Stanislav Mitáč věděl, že si Srbky přijely do Záhřebu pro postup. Roli favorita balkánský celek od první chvíle potvrzoval, i když mu ji české volejbalistky částečně ulehčily.

"V prvním setu udělaly holky velké množství chyb. Ve druhém hrály docela dobře, do třináctky byl stav vyrovnaný, ale pak jsme prohrávali 14:16 a přišly další chyby - přešlap při doskoku, útok do autu, špatná přihrávka," přiblížil trenér průběh.

Ani v třetí sadě se rozložení sil v prázdném záhřebském Domu Odbojke nezměnilo. Na hřiště se postupně dostala celá střídačka, ale srbský tým nekompromisně mířil za dvěma body. "Vůbec jsme na ně nestačili, musíme se soustředit na zítřek a porazit Slovenky," dodal Mitáč pro ČTK.

Derby bývalých federálních partnerů začne v neděli v 17 hodin, v pondělí se české volejbalistky utkají s domácím Chorvatskem. Ze čtyř účastníků kvalifikačního turnaje postoupí do další fáze dva týmy.

Česká republika - Srbsko a Černá Hora 0:3 (-17, -15, -18)
Rozhodčí: Cotolanta (Rum.), Fatrla (SR). Čas: 65 min. Diváci: 50.
Sestava ČR: Krupníková, Havlíčková, Šenková, Matuszková, Pastulová, Brejchová, libero Tomanová - Chalcarzová, Michnová, Plchotová, Těknědžjanová, Kučerová.

Reklama