Hlavní obsah

Házenkářky podlehly Rumunkám o osm branek

BRNO

Vysokou brněnskou prohrou 29:37 s Rumunskem vstoupily české házenkářky do play-off o postup na mistrovství světa. Odveta se hraje v sobotu 18. června v Sighisoaře, šampionát se uskuteční v prosinci v Rusku. Jen úvodní čtvrthodina hry vypadala pro český celek nadějně. Poté rychle ztratil vedení a Rumunky již přesvědčivě kráčely za jasnou výhrou.

Článek

Na první čtyři branky soupeřek dokázaly domácí reprezentantky v bouřlivém prostředí Městské haly v Brně odpovědět a v sedmé minutě šly po brance Fabíkové samy poprvé do vedení. Český celek pozorně bránil, hrál s obrovským nasazením a ve čtrnácté minutě vedl 8:6. Potom však Rumunky čtyřmi góly za sebou otočily nejen skóre, ale hlavně poměr sil na palubovce.

Nic nebyly platné úspěšné zákroky osmatřicetileté brankářky Černé, protože odražené míče směřovaly vesměs do rukou soupeřek. Ty byly urostlejší, fyzicky zdatnější a hlavně jejich spojky dokázaly tvrdě pálit ze střední vzdálenosti.

Hlavní zásluhu na obratu měla Lunguová, jejíž střely byly téměř nechytatelné. Krok s ní držela na druhé straně Kysučanová, ale poté, co dvakrát neuspěla při sedmimetrovém hodu, ztratila sebevědomí i ona.

Po vystřídání brankářky Dinuové za Raduleskuovou získala na jistotě také rumunská obrana a skóre začalo rychle narůstat. Vedle Lunguové byly v zakončování úspěšné i Lucaová, Maierová a Gogirlaová. V domácím družstvu byla patrná snaha, ale kvalita byla jednoznačně na straně soupeřek, které ještě do poločasu získaly sedmibrankové vedení.

To Rumunky po změně stran zvýšily až na 30:20 a se svěřenkyněmi trenéra Lubomíra Krejčíře to vypadalo zle. Opět se však vzchopila Kysučanová a střelecky se začala prosazovat i juniorka Poznarová, kterou český kouč poslal na hřiště v druhém poločase. Hlavní oporou celku však byla Fabíková, která nejen dirigovala hru, ale i úspěšně střílela.

Proti rozjetým Rumunkám to však bylo málo. Ke střelkyním se přidala i bleskurychlá Ardenová-Eliseiová, takže na případný obrat musely české házenkářky rychle zapomenout. Přestože v závěru srovnaly krok a alespoň zamezily vyššímu debaklu, bude odveta nejspíš jen formalitou.

ČR - Rumunsko 29:37 (12:19)
Nejvíce branek Rumunska: Ardenová-Eliseiová 7/2, Lunguová 6, Gogirlaová 6/2, Lucaová 5. Rozhodčí: Gardinovačkiová, Maričová (obě SČH). Sedmimetrové hody: 10/7 - 5/5. Vyloučení: 5:6. Diváci: 2700.
Sestava a branky ČR: Černá, Ajglová - Zámorská, Fabíková 5, Kysučanová 10/3, Knytlová 3, Roubínková 4, Polášková 1, Poznarová 5/2, Adámková, Šašková, Válová 1, Stuchlová, Simerská.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články