Hlavní obsah

Volejbalistky porazily v kvalifikaci MS Slovensko

Vítězství nad Slovenskem udrželo české volejbalistky ve hře o účast na mistrovství světa 2006. Po sobotní hladké porážce se Srbskem a Černou Horou tentokrát tým na turnaji v Záhřebu porazil Slovenky ve třech setech. Do třetí fáze kvalifikace postoupí dva ze čtyř celků, české hráčky se v pondělí utkají od 16:00 zřejmě o druhé místo s domácím Chorvatskem.

Článek

"Všechno nám dnes vycházelo, potvrdilo se, že kvalita českého volejbalu je o kousek výš než slovenského," řekl ČTK trenér Stanislav Mitáč.

Zápas o udržení naděje vyšel českým hráčkám nad očekávání dobře, případná porážka by znamenala stop ve snažení o účast v Japonsku. V první sadě už při druhém technickém oddechovém čase vedl Mitáčův výběr 16:12, v druhé sadě pak záhřebská hala zažila nevídaně jednostranný průběh.

"Byla to spanilá jízda na necelé dvě rotace," komentoval Mitáč bleskové zvyšování skóre českého družstva, které se otočilo v postavení jen několikrát. V třetím setu se však Slovenky vzchopily a vedly ještě 19:17. "Ale vyrovnali jsme na 20:20 a hned o dva body odskočili," dodal Mitáč.

Pondělní zápas s Chorvatskem bude podle něj utkáním pravdy. Hlavní hvězda Barbara Jeličová kvalifikaci nehraje, na chorvatské soupisce místo obávané ranařky figuruje jen jméno její mladší sestry Vesny.

"Je to mančaft naší kategorie. Turnaj hrají bez tří nejzkušenějších hráček, ale na podzimním mistrovství Evropy by je už měli mít," zjistil Mitáč. České volejbalistky se však na ME neprobojovaly, takže světová kvalifikace je jejich jedinou letošní náplní.

Česká republika - Slovensko 3:0 (18, 9, 23)
Rozhodčí: Stipaničev (Chorv.), Cotoanta (Rum.). Čas: 66 min. Diváci: 200.
Sestava ČR: Krupníková, Chalcarzová, Pastulová, Havlíčková, Šenková, Brejchová, libero Tomanová - Těknědžjanová, Michnová.
Tabulka:
1. Česká rep.2113:33
2. Slovensko2113:43
3. SČH1103:02
4. Chorvatsko1011:31

Reklama