Hlavní obsah

Třinec bude hrát o třetí letošní vítězství

PRAHA

Oceláři se v letošním ročníku extraligy utkali s pražskou Spartou dvakrát a v obou případech si odnesli výhru. Ve 38. kole na sebe soupeři narazí potřetí, tentokrát ale mají Pražané ve svých řadách trumfové eso: vyhlášeného kanonýra Viktora Ujčíka.

Foto: ČTK/Petr Eret

Extraligové arény čeká v pátek kompletní 38. kolo.

Článek

"Blíží se play off a já vím, že Viktor je hráč, který do Sparty patří. Stačí se podívat na jeho střelecký zápis," naznačil Hadamczik, že hledá především hráče do koncovky. Ujčík se v pořadí nejlepších střelců soutěže dělí se 16 brankami o sedmé místo. "Bude hrát na pravé straně prvního útoku s Martincem a Žemličkou," plánuje trenér.

Třinec v posledních zápasech venku hodně inkasuje a kouč Pavel Marek tomu podřídil i přípravu. "Snažíme se více zaměřit na hru v defenzívě a měl bych radost, kdyby to na Spartě bylo vidět," přál si trenér. Několik hráčů má stále zdravotní problémy, ale do Prahy Třinec odcestuje zřejmě kompletní včetně uzdraveného Malinského.

Vsetín chce zpět mezi postupovou osmičku

Nadále pokračuje boj o play off. Vsetín vstřebává ránu, kterou utržil kontumací za neoprávněný start útočníka Vaka v Českých Budějovicích. "Jestli ztráta cenných tří bodů tým psychicky nenalomí? Děláme všechno pro to, aby se tak nestalo," řekl kouč Jan Neliba. Valachům nezbývá, než proti Karlovým Varům znovu zahájit nový útok na osmičku.

Západočeši jsou až na dlouhodobě zraněné Bacula a Krajíčka kompletní, do sestavy se vrací Kverka. Trenér Jan Votruba věří, že Karlovy Vary uspějí proti Vsetínu i do třetice v této sezoně. "Jejich hra nám celkem sedí. Nehrají tak agresivně, mají tam spíše technické hráče," uvedl Votruba, jenž si je vědom, že význam utkání zvyšuje skutečnost, že oba celky bojují o osmou pozici zaručující postup do play off.

Vítkovické čeká odpor Jihočechů

Více se daří Českým Budějovicím. Těm se se po sedmi výhrách v řadě, včetně té nad Vsetínem, dosaženého u zeleného stolu, podařilo proniknout mezi elitní osmičku. "Rádi bychom v Ostravě potvrdili, že tam patříme," řekl asistent Václav Červený. "Musíme si hlavně pohlídat Burgerovu řadu, která má na vítkovických úspěších největší podíl, a srovnat se s hrou na větším kluzišti," předložil recept na úspěch.

Vítkovické trenéry trápil při úterní prohře ve Zlíně nevýrazný výkon. Asistent Aleš Tomášek je však přesvědčen, že doma se tým probere ke standardu posledních týdnů. "Nebude to jednoduché. Budějovice se kontumačním vítězstvím vyšvihly do osmičky a teď určitě udělají vše pro to, aby z ní nevypadly. Z jejich strany lze čekat tuhý odpor," přemítal.

Lídr by rád předvedl lepší výkon

Po osmičce pokukuje i Plzeň, která už v Pardubicích představí čerstvou posilu Brandu na křídle Štefankovy útočné formace. Západočeši jsou si vědomi, že Pardubice jsou jasným favoritem, nicméně poraženeckou náladou předem netrpí. "Každý si může prožít slabší chvilku a my bychom toho chtěli využít," nadhodil Trachta.

Pardubice postrádají nadále Divíška, Petra Sýkoru a Rolínka. Podle asistenta Jiřího Seidla chtějí domácí hlavně odčinit prohru na západě Čech. "Minulý zápas nám nevyšel. Počítáme, že bude těžké dostat se před obranu hostí, ale doufám, že to zvládneme," přál si Seidl.

Další body Tygři s outsiderem ztratit nechtějí

Ve hře o play off chce zůstat i Liberec. "Chceme pro to také něco udělat. Využít domácího prostředí je tentokrát povinností, vždyť s Havířovem jsme letos ztratili už pět bodů," připomněl trenér Jandač mizernou bilanci svých svěřenců s outsiderem soutěže. Chybět stále budou Jan Kudrna, Kočí a Novák.

Havířovští myslí na prodloužení předchozích úspěchů proti Liberci a jejich úsilí podpoří zřejmě útočníci Buďa, Šakarov a Hradecký, kteří mají v klubu střídavý start z Prostějova. Zraněný je jen Staněk.

Slavisté jedou opět ven

Trápící se Litvínov přivítá Slavii a trenér František Výborný si je vědom, že jeho svěřenci nejsou v tomto zápase favority; Slavia vyhrála oba duely v sezóně. "Psychicky by nám to mohlo pomoci. Pokusíme se překvapit," přeje si Výborný. Do branky se postaví Hronek, který na severu Čech hostuje právě ze Slavie.

Hosté se v cizím prostředí představí po čtyřech zápasech doma za sebou. "Sice to bude nepříjemný zápas, ale přesto chceme bodovat," uvedl jeden z koučů Slavie Jiří Kalous. Druhý tým tabulky bude postrádat pouze zraněného Posmyka. Nenastoupí ani junioři Graňák, Klepiš a Novák, kteří se vrátili z mistrovství světa dvacítek.

Orly trápí choroby

Marodka znojemských hokejistů se před utkáním se Zlínem ještě rozšířila, neboť k brankáři Kamešovi, Eratovi a Ludvíkovi přibyli po včerejším tréninku Plášek a Barus. "Plášek si po pádu na mantinel narazil rameno a Barus si natáhl sval na noze," uvedl trenér Miloslav Hořava.

Předposlední tým tabulky se dostal z krize a v posledních dvou zápasech vyhrál. "Nyní se nám daří a situaci vidím nadějně. Chytat bude Tuček, nemohu počítat pouze se zraněným útočníkem Okálem, naopak obránce Macholda se už uzdravil a bude k dispozici," dodal trenér Zlína Zdeněk Venera.

Reklama