Hlavní obsah

Detroit snížil stav finálové série se San Antoniem

DETROIT

Basketbalisté Detroitu předvedli ve třetím zápase finále NBA před bouřlivým domácím publikem výrazně zlepšený výkon a San Antonio porazili 96:79. Stav série snížili na 1:2, další duel je na programu ve čtvrtek opět na hřišti Detroitu. K zisku titulu musí jeden z týmů vyhrát čtyřikrát.

Článek

Obhájci titulu využili naplno výhodu domácího prostředí a o svém vítězství rozhodli ve druhém poločase, kdy šampiony z let 1999 a 2003 zcela přehráli. Do čtvrté čtvrtiny vstupovali s náskokem pěti bodů a San Antonio se v poslední dvanáctiminutovce nezmohlo na obrat.

"Dobře jsme věděli, jak je tenhle zápas důležitý. Máme spoustu zkušených hráčů," řekl Chauncey Billups, autor 20 bodů. "Začali jsme hodně agresivně. Cítili jsme energii, která proudila z hlediště a jen jsme na ni reagovali," uvedl pochvalně na adresu fanoušků. Basketbalisté Detroitu se v domácí hale mohli po třiaosmdesáté za sebou opřít o vyprodané hlediště.

"Tohle byla přesně jejich hra. Z jejich strany to byl výborný zápas, z naší mizerný," řekl stručně zklamaný trenér Spurs Gregg Popovich.

Hosté převahu neudrželi

Nejlepším střelcem zápasu byl domácí Richard Hamilton, který k vítězství přispěl 24 body. Zářil i Ben Wallace, nejlepší defenzivní hráč základní části, jenž doskočil jedenáct míčů a navíc přidal patnáct bodů.

Wallacův strhující výkon, kterým dal zapomenout na nevýrazné vystoupení v předchozích duelech, ocenil i Tim Duncan. "Byl skvělý. Sálala z něj energie a dokázal strhnout i fanoušky," uznal kvality soupeře.

Hosté se drželi jen v prvním poločase, kdy dokonce vedli. Převahu ale neudrželi. Duncan, který si připsal deset doskočených míčů a 14 bodů, tentokrát tým k obratu strhnout nedokázal. Neprosadila se ani hlavní hvězda úvodních zápasů Manu Ginobili, sílu argentinského reprezentanta spolehlivě eliminoval Tayshaun Prince a povolil mu jen sedm bodů.

Ginobili se po zápase nechtěl na nic vymlouvat, přestože hned v úvodu si při jednom ze soubojů s Princem narazil levé stehno. "Žádné výmluvy, žádné zdůvodňování, prostě jsem nehrál dobře," řekl olympijský vítěz z Atén. "Neodehrál jsem dobrý zápas, jako tým jsme neměli šťávu," dodal.

Play-off NBA - finále
Detroit - San Antonio 96:79 (stav série 1:2).
Nejvíce bodů: Hamilton 24 - Parker 21.
Nejvíc doskoků: Wallace 11 - Duncan 10.
Nejvíc asistencí: Billups 7 - Duncan, Parker 4.

Reklama

Související témata: