Hlavní obsah

Basketbalistky mají Maďarkám co vracet. O bronz se chtějí v Plzni rvát do posledního dechu

Plzeň

Pořád je ve hře ještě medaile a české basketbalistky do 17 let se rozhodně nechtějí s domácím mistrovstvím světa loučit porážkou. Navíc v dnešním souboji o bronz, který začne v Plzni v 18 h, mohou Maďarkám přesně po týdnu vrátit prohru 85:88 v prodloužení ještě z klatovské skupiny.

Foto: Sport.cz

Momentka z utkání českých basketbalistek proti Itálii.

Článek

"Celé mistrovství se tak trochu potýkáme s tím, že jednou zahrajeme velmi dobře, pak se nám zrovna nedaří. Ta vlnovka je znatelná. Když se zejména první polovina semifinálového duelu se Španělkami nepovedla, tak věřím, že v duchu tradice budeme v duelu o bronz zase nahoře,"  uvažuje asistent trenéra Petr Kapitulčin.

Hráčky sice čeká sedmý zápas během devíti dnů, ale neopouští je vůle ani odhodlání. „Byly jsme po semifinále sice chvíli trochu zklamané, ale stále držíme hlavy nahoře a věříme v úspěšnou tečku. Už to, jak daleko jsme se na mistrovství dostaly, je skvělé, poslední zápas si chceme užít a odcházet po něm ze hřiště s dobrým pocitem," uvažovala Tereza Šípová.

Španělkám se sice marně mladé Češky snažily oplatit prohru loňskou prohru z finále ME do 16 let, Maďarkám mají ale také co vracet. „Budeme poučené tím klatovským zápasem, že si nesmíme nechat utéct začátek a být pečlivé hlavně při bránění," tvrdí kapitánka Karolína Malečková. "Na holkách je sympatické, že se nenechají zlomit a umí si nastolit pozitivní náladu. O ten bronz se rozhodně půjdou poprat," tuší trenér Richard Fousek.

Bude to ale pekelně těžké. „Družstvo Maďarska hraje podobným stylem jako my. Celozu dobu co se tyto ročníky potkávají, tak průběh vzájemných střetnutí ukazuje, že jde o vyrovnané duely a vyhraje ten tým, který má momentálně větší kousek štěstí. V Klatovech si to vybraly Maďarky, teď jsme snad na řadě my," míní kouč Fousek.

Malečková věří, že i při posledním vystoupení se reprezentace bude moci spolehnout na báječné publikum. Její vzkaz divákům zní jasně: „Všechny vás potřebujeme. Je to neskutečné, když přijdete v takovém počtu. My jsme za to hodně rády a vděčné. Každý váš potlesk je něco neuvěřitelného. Bez vás bychom nedošly tak daleko, pomožte nám i s posledním krokem."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články