Hlavní obsah

Házenkářky na MS nepojedou

SIGHISOARA (Rumunsko)

Rumunské házenkářky vyhrály i domácí odvetný zápas s českým výběrem, který se tak neobjeví na MS v Petrohradu, jež se hraje v prosinci.České reprezentantky v sobotu v Rumunsku podlehly místnímu výběru 21:27, první utkání v Brně skončilo 37:29 ve prospěch Rumunek

Článek

Po startech na dvou mistrovstvích Evropy a jednom světovém šampionátu v uplynulých třech letech tentokrát házenkářkám postup na další významný turnaj unikl. Navíc jim před bojem o ME 2006 hrozí pád do předkvalifikace a v následném play off zápasy proti silnějším soupeřům.

Po brněnské porážce o osm branek nenastupovaly české hráčky k odvetě v Rumunsku s reálnými ambicemi na postup. Krejčířovu týmu se nepovedl ani druhý zápas a už v poločase prohrával 7:15. Hráčkám se nedařilo proměňovat vyložené šance a střelba ze střední vzdálenosti byla málo důrazná. Díky solidní obraně vyhrálo české družstvo alespoň druhou půli a zmírnilo porážku.

Dnes a v neděli se rozhodne o zbývajících evropských účastnících MS. Jistotu startu mají zatím vedle domácího Ruska obhájce titulu Francie, týmy Norska, Dánska, Maďarska, Rakouska a nyní i Rumunska.

Rumunsko - ČR 27:21 (15:7)
Sestava a branky ČR: Černá, Škavronková - Fabíková 5, Kysučanová 2, Knytlová 1, Roubínková 3, Polášková 1, Poznarová 4/4, Adámková, Šašková, Arnošová 2, Válová 1, Stuchlová 1, Simerská 1.
Nejvíce branek Rumunska: Bradeanuová a Lucaová po 6, Gogirlaová 4.
Rozhodčí: Sudi, Herczek (oba Maď.). Sedmimetrové hody: 8/6 - 6/4. vyloučení: 5:5. Diváci: 1500. První zápas 37:29, postoupilo Rumunsko.

Reklama