Hlavní obsah

Volejbalisté vyhráli v EL nad Španělskem

LOGROŇO (Španělsko)

Čeští volejbalisté vyhráli v Evropské lize další pětisetový zápas. V tie-breaku v sobotu kralovali ve španělském Logroňu, v předchozích kolech dokázali zvítězit 3:2 i nad Tureckem a Slovenskem. Udrželi se tak v čele tabulky, odvetu se Španěly sehrají v neděli od 13:00.

Článek

Španělský celek ve středu doma nečekaně podlehl dosud neúspěšným Turkům a ani dnes nezačal dobře. Čeští volejbalisté soupeře v prvním setu přehrávali a až několik jejich chyb zdramatizovalo koncovku, kterou však přesto získali hosté. "Ztratili jsme jistotu na příjmu, ale koncovku jsme odehráli zkušeně," řekl ČTK trenér Pavel Řeřábek.

Španělé potom ještě přidali na servisu a zejména univerzál Falasca získával podáním další body. "My jsme naopak servisy kazili a byli celý set pod tlakem," uvedl kouč. Povedly se mu ale změny v sestavě a ve čtvrté sadě už opět dominoval lépe bránící český tým.

V tie-breaku Češi udrželi koncentraci a více než dvouhodinový duel rozhodla jejich tříbodová šňůra na 7:4, po které se už protivník nedokázal vrátit do hry. "Hrazdira podržel docela dlouho servis a Španělé už toho měli plné zuby," prohlásil Řeřábek. V jeho týmu přitom chybějí opory Lébl, Rak, Pláteník, Marek i Jakub Novotní a do Španělska nakonec neodjel ani Štokr, který se při tréninku srazil se spoluhráčem a zlomil si čelist.

Osmičlenná Evropská liga se hraje ve dvou skupinách, ve hře jsou tři postupová místa do červencového finále v Kazani. Rusové jakožto pořadatelé závěrečného turnaje mají start jistý.

Výsledek - skupina B:
Španělsko - ČR 2:3 (-26, 18, 20, -20, -10)
Rozhodčí: Vaz de Castro (Port.), Medici (San Mar.). Čas: 130 min. Diváci: 500.
Sestava ČR: Zapletal, Holubec, Popelka, Hudeček, Král, Kvasnička, libero Obdržálek - Ticháček, Rejlek, Baránek, Hrazdira.
Tabulka:
1. Česká rep.54113:109
2. Španělsko52311:107
3. Slovensko4228:96
4. Turecko4137:105

Kubánci nestačili na Bulharsko

Kubánští volejbalisté podlehli ve Světové lize překvapivě Bulharsku. Vedoucí tým skupiny B prohrál doma v Havaně 1:3 na sety. Výhodu domácího prostředí nevyužili ani Japonci, kteří v Tokiu v utkání nejslabšího celků skupiny A s Venezuelou nezískali ani set.

Výsledky:
Skupina A: Japonsko - Venezuela 0:3 (-22, -18, -20).
Skupina B: Kuba - Bulharsko 1:3 (-22, 19, -20, -22).

Reklama