Hlavní obsah

Nymburk začne boj o Euroligu s Hapoelem Jeruzalém

Basketbalisté Nymburku začnou svůj boj o postup do prestižní Evropské ligy zápasem s Hapoelem Jeruzalém. Kvalifikačního turnaje, který bude hostit od 22. do 26. října belgické Ostende, se zúčastní rovněž Lyon, Zielona Góra, Štrasburk, Kazaň, VEF Riga a domácí výběr. Rozhodl o tom čtvrteční los v Barceloně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Nymburka Radoslav Rančík (uprostřed).

Článek

Nymburk mohl narazit buď na Hapoel, nebo Lyon. Los mu nakonec určil semifinalistu poslední sezóny izraelské ligy. S ním se Nymburk utkal už čtyřikrát a dvakrát zvítězil. Vždy šlo o vyrovnané zápasy. Český šampión navíc může těžit z toho, že v minulých letech ho vedli izraelští trenéři.

"Jako každý rok jsme neočekávali, že by pro nás byl los lehký a to se potvrdilo. Víme, že cíl Jeruzaléma číslo jedna je dostat se do Euroligy, proto přes něj nebude lehké přejít. Ale uděláme maximum, aby se to podařilo," řekl výkonný ředitel Nymburka Ondřej Šimeček.

Pokud český mistr postoupí, v dalším kole ho čeká vítěz duelu mezi Zielonou Górou a Kazaní, která je velkým favoritem na postup do Euroligy.

Vítěz kvalifikace si v Eurolize zahraje ve skupině A společně s Realem Madrid, Anadolu Efes Istanbul, Žalgirisem Kaunas, Nižním Novgorodem a Sassari.

Reklama

Související témata: