Hlavní obsah

Silver věří, že prodej Clippers se uzavře do startu sezóny

Tahanice okolo avizovaného prodeje basketbalového klubu Los Angeles Clippers zdaleka nekončí. Komisionář NBA Adam Silver však věří, že obchod za rekordní částku dvou miliard dolarů bude uzavřen ještě před startem nového ročníku a nenaruší tak nijak chod soutěže. Zároveň si ale Silver dobře uvědomuje, že včasné uzavření celé kauzy nemůže nijak garantovat, neboť celá věc je nyní v řešení soudů.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Komisionář NBA Adam Silver.

Článek

"V situaci jako je tato je velmi obtížné říkat cokoliv s nějakou jistotou. Co ale mohu s jistou říci je to, že děláme všechno, co je v našich silách, abychom se Donalda (Sterlinga) jakožto vlastníka klubu NBA zbavili," prohlásil Silver.

Vedení NBA se snaží zbavit majitele kalifornského klubu kvůli jeho rasistickým poznámkám v průběhu minulého ročníku při soukromém rozhovoru s milenkou. Osmdesátiletý obchodník byl kvůli nim doživotně vyloučen z NBA a dostal pokutu 2,5 miliónu dolarů, ale sám kontroval, když ligu a právě Silvera zažaloval o miliardu dolarů.

Sterlingova žena Shelly, jež žije s manželem v odloučení, ale má být kvůli jeho počáteční fázi Alzheimerovy choroby v současnosti jedinou správkyní rodinného trustu, vyjednala v květnu prodej Clippers za rekordní částku dvou miliard dolarů bývalému šéfovi Microsoftu Stevu Ballmerovi. Samotný Sterling, který klub koupil už v roce 1981, ale zpochybnil, že je jediná, kdo má právo s klubem nakládat. A celou věc předal k řešení soudům.

"Teď jsme museli vše v podstatě zastavit, když Sterling napadl, že jeho žena má právo (rozhodovat jako jediná o osudu Clippers). Pokud soud rozhodne v její prospěch, zamýšlený prodej se pohne kupředu. A pokud ne, pohneme s tím my v rámci našich postupů a opatření," přislíbil Silver.

Soud začal v pondělí minulý týden, další jednání je naplánováno na 21. července, závěrečné řeči pak na 28. července. Nový ročník slavné soutěže odstartuje 28. října.

Reklama

Související témata: