Hlavní obsah

Detroit si vynutil sedmé finále NBA

PRAHA

Basketbalová NBA stále nezná svého letošního vítěze. Detroit dokázal vyhrát v San Antoniu 95:86 a vyrovnal tak finálovou sérii na 3:3. Poprvé od roku 1994 se tak bude hrát rozhodující sedmý zápas, domácím celkem bude ve čtvrtek opět San Antonio. Nejlepším střelcem šestého finále byl s 23 body hostující Richard Hamilton.

Článek

Detroit od úvodních minut předváděl opět týmový výkon, oběma celkům se dařila střelba z větší vzdálenosti. Hosté využívali ztrát San Antonia a z rychlých brejků trestali. Po většinu první půle Pistons vedli, dvě sekundy před koncem úvodní části ale po individuální akci vyrovnal Tony Parker.

Druhou čtvrtinu zahájil opět lépe Detroit, domácí držel svými průniky Argentinec Manu Ginobili. Pistons se nechali rozhodit několika výroky rozhodčích, Billups dostal technickou chybu, nervy ztratil i Rasheed Wallace.

Radost ze zlepšeného výkonu domácích měla v hledišti i bývalá hvězda Spurs David Robinson. V poločase šli do kabin s jednobodovým vedením domácí.

Duncan opět míjel trestné hody

Start druhé půle potvrdil defenzivní kvality obou celků, více klidu při zakončení měli hosté, kteří do závěrečného dějství šli se čtyřbodovým náskokem.

Detroit hrál chytřeji, využíval chyby San Antonia. Opět se nedařilo z hranice trestného hodu největší hvězdě Spurs Timu Duncanovi. Necelých pět minut před koncem snížil trojkou na rozdíl jednoho bodu Ginobili.

Pak se ale prosadil Prince a zářil Rasheed Wallace, přestože měl už pět osobních faulů. Detroit si vedení zkušeně pohlídal a jako první celek od roku 1994 dokázal za nepříznivého stavu 2:3 na utkání vyhrát šestý duel a vynutit si tak rozhodující sedmé klání.

To se hraje ve čtvrtek a výhodu domácího prostředí bude mít opět San Antonio. Během šestého utkání také bylo oznámeno, že se vedení ligy dohodlo s hráčskou asociací na podobě nové kolektivní smlouvy. Nedojde tak ke stávce jako v případě hokejové NHL.

San Antonio - Detroit 86:95 (stav série 3:3)
Nejvíce bodů: Hamilton 23 - Duncan a Ginobili 21
Nejvíce doskoků: Duncan 15 - B. Wallace 9
Nejvíce asistencí: parker 5 - Billups 6

Reklama

Související témata: