Hlavní obsah

Černí Panteři obhájili český titul v americkém fotbale

Prague Black Panthers podle očekávání obhájili český titul v americkém fotbale. V úterním finále v pražské Synot Tip Areně porazili finálového debutanta Příbram Bobcats jednoznačně 40:0. Ligu tak vyhráli i ve druhé sezóně po sjednocení dvanáctinásobných šampiónů Prague Panthers s dvojnásobnými mistry Prague Black Hawks.

Článek

Panteři byli ve finále jasnými favority, pro Příbram byl už postup do finále historickým úspěchem. Ve finále začala sice sebevědomě dvěma povedenými útoky, ale od té doby byla téměř neškodná, hráčům vypadával míč z rukou a přes obranu Panterů se Bobcats v podstatě nedostali do hry.

Pražané se díky širokému kádru vyrovnali i s tím, že v neděli hráli náročné semifinále rakouské ligy ve Vídni, které prohráli 27:41. Jejich útok navíc vedl americký quarterback Kyle Newhall-Caballero, který je se zkušenostmi ze zámořské NFL největší hvězdou české soutěže.

Hned první přihrávkou překonal více než polovinu hřiště a suverénně táhl tým za triumfem. Mimo jiné šedesátiyardovou přihrávkou na touchdown v podání Šindlera. Po něm si za stavu 40:0 už mohl jít na konci třetí čtvrtiny odpočinout a štafetu po něm převzal Jan Dundáček.

Příbram zabrala až v závěru, kdy ji dělilo od skórování jen pět yardů, ale obrana Panterů zabrala a ubránila třetí nulu v sezóně a druhou nejvyšší výhru v ročníku. V červnu Pražané porazili Pardubice 42:0.

Finále České ligy amerického fotbalu:
Prague Black Panthers - Příbram Bobcats 40:0 (7:0, 16:0, 17:0, 0:0)

Reklama

Související témata: