Hlavní obsah

Polsko - Česko 65:70Basketbalisté v přípravě vyhráli v Polsku, dařilo se Švrdlíkovi

Walbrzych

Čeští basketbalisté v přípravě na kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy porazili Polsko na jeho hřišti 70:65. Zlepšili si tak náladu po těsné prohře v Rakousku. Odveta s Polskem, které porazili i na loňském mistrovství Evropy trojkou Bartoně v závěru, je čeká v sobotu po poledni.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Jiří Welsch na archivním snímku.

Článek

Utkání ve Walbrzychu bylo velmi vyrovnané a oba celky se neustále střídaly ve vedení. Svěřencům trenéra Ronena Ginzburga se však na přelomu poločasů povedla šňůra 14:0 a získali desetibodové vedení. Zasloužili se o to zejména pivot Švrdlík, který byl s 19 body nejlepším střelcem utkání, a Pumprla, který se k týmu připojil tento týden. Naopak stále ještě chyběl klíčový rozehrávač Satoranský.

"Pěkně jsem se u toho zadýchal. Většina těch bodů byla z rychlého protiútoku. Uvědomil jsem si, že jsem dal deset bodů za sebou, protože jsem věděl, kolik jsem kvůli tomu musel naběhat," smál se po zápase Švrdlík.

Poláci se však nevzdali a ještě do konce třetí čtvrtiny se dotáhli. Češi si však až do konce hlídali mírné vedení, které udrželi i zásluhou trestných hodů.

"Naše výhoda je, že jsme sice pod košem menší, ale většinou rychlejší než soupeři na stejných postech. Když hrajeme rychle a nebojíme se zakončovat proti pivotům, tak to jde. Poláci ale neměli tak dominantního pivota, jako byl v rakouském týmu Mahalbašič. Pod košem měli dobré hráče, ale nehráli všechno přes ně," hledal důvody své převahy pod košem Švrdlík.

Přípravné utkání basketbalistů ve Walbrzychu:
Polsko - ČR 65:70 (16:17, 28:32, 47:50).
Nejvíce bodů: Waczyňski 13, Karnowski a Skibniewski po 10 - Švrdlík 19, Muirhead 11, Welsch 10, Auda 8, Palyza 6. Fauly: 27:19. Tretsné hody: 19/10 - 26/16. Trojky: 7:6.

Reklama

Související témata: