Hlavní obsah

Kiki a Maki budou místo turnaje v Long Beach odpočívat

Nejlepší české plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová oproti předpokladům neodcestovaly na turnaj Světového okruhu v americkém Long Beach, místo toho dají přednost odpočinku a tréninku v Praze. Jedním z důvodů jsou zdravotní problémy Slukové, které ji postihly už při předchozím grandslamu v Haagu, kde české olympioničky nakonec obsadily čtvrté místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková si dopřejí několik dní odpočinku.

Článek

"Markéta měla již během bojů ve skupině příznaky otravy z jídla. Dokonce to chvíli vypadalo, že turnaj vůbec nedokončí," napsal trenér páru Simon Nausch na stránkách agentury Sport Invest, která volejbalistky marketingově zastupuje.

Sluková s Kolocovou se sice v Haagu dokázaly probojovat do semifinále, poslední dva zápasy na turnaji ale prohrály a nenavázaly tak na pódiová umístění z předchozích dvou grandslamů.

"Již tehdy jsem rozhodl, že se z nadcházejícího grandslamu na Long Beach odhlásíme, i přesto, že holky jet chtěly," uvedl Nausch s tím, že hráčky byly z náročného programu unavené nejen fyzicky, ale i psychicky. "V srpnu nás čeká ještě několik turnajů série Grand Slam a také například mistrovství ČR," nastínil kouč další program.

Páté ženy z olympijského turnaje v Londýně prožívají letos zatím nejúspěšnější sezónu. Vydařené léto odstartovaly premiérovým vítězstvím na Světovém okruhu na květnovém pražském turnaji kategorie Open. V červnu vybojovaly v Berlíně historické vítězství na podniku nejvyšší kategorie a před necelými dvěma týdny na něj navázaly bronzem z Gstaadu.

Reklama