Hlavní obsah

Rusko - Česko 75:68Basketbalisté v přípravě podlehli Rusku. K výhře byli blízko, ale nezvládli závěr zápasu

Čeští basketbalisté vstoupili do přípravného turnaje v Moskvě porážkou 68:75 s domácím Ruskem. V průběhu zápasu sice několikrát stáhli dvouciferný náskok soupeře a ještě tři minuty před koncem o bod vedli, ale soupeř závěrečnou šňůrou 8:0 rozhodl o svém vítězství.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér českých basketbalistů Ronen Ginzburg na archivním snímku.

Článek

Svěřencům trenéra Ronena Ginzburga se nevydařila koncovka první čtvrtiny, po které prohrávali o jedenáct bodů. Dokázali odpovědět a vrátit se do zápasu, což se jim pak povedlo ještě několikrát, jenže nevydařený závěr jim sebral šanci na překvapivou výhru. I tak je těsná prohra se silným Ruskem příslibem pro kvalifikaci mistrovství Evropy.

Nejlepším českým střelcem byl s 13 body Patrik Auda, o bod méně dal Ondřej Balvín. Největší česká hvězda Tomáš Satoranský ve svém prvním utkání po zapojení do přípravy dal šest bodů a připsal si pět asistencí. Domácí táhl se 17 body pivot se zkušenostmi z NBA Timofej Mozgov.

Češi sehrají na turnaji v Moskvě ještě zápasy s rezervním týmem Ruska a Izraelem.

Přípravný turnaj basketbalistů v Moskvě:
Rusko - ČR 75:68 (24:13, 43:37, 60:58)
Nejvíce bodů: Mozgov 17, Chvostov 16 - Auda 13, Balvín 12, Šiřina 9, Welsch 8, Hruban a Bartoň po 7. Fauly: 19:20. Trestné hody: 16/13 - 17/9. Trojky: 6:5.

Reklama

Související témata: