Hlavní obsah

Česko - Chorvatsko 3:1Volejbalistky vstoupily do Grand Prix výhrou nad Chorvatskem

Almaty

České volejbalistky vstoupily do turnaje třetí skupiny světové Grand Prix v Almaty vítězstvím nad Chorvatskem 3:1 po setech 32:30, 25:21, 19:25 a 25:20. Zápas trval více než dvě hodiny. Dalšími soupeřkami českého týmu budou v sobotu Austrálie a v neděli domácí Kazachstán, druhý turnaj se hraje za týden v Brně.

Článek

Klíčem k úspěchu byla vydařená koncovka úvodní sady, v níž se po dlouhé přetahované radovaly české hráčky. Ty těžily z útoků univerzálky Havlíčkové, která se celkem v utkání postarala o 24 bodů, po nahrávkách Smutné se prosazovaly také smečařky Havelková s Vanžurovou.

"Zvládnutá koncovka prvního setu byla z mého pohledu hodně důležitá v cestě ke konečnému vítězství. Nám úspěch dodal sebevědomí a soupeřkám ho vzal. Bylo to vidět na tom, že na začátku druhého setu zcela vypadly z tempa," uvedla pro Radiožurnál nejlepší hráčka českého týmu Aneta Havlíčková.

Po zisku první sady české hráčky povzbudil a pokračovaly ve velmi dobrém výkonu, zato Chorvatky vypadly z tempa. Při podání Vanžurové už český tým vedl 6:0 a soustředěným výkonem si náskok udržoval, v obraně na síti vynikala Trnková. Chorvatky zabojovaly, zvrat ale odmítla Havelková a sadu ukončila přímým bodem z podání Vanžurová.

Ve třetím dějství se Chorvatky zlepšily, o valnou část bodů svého týmu se postaraly smečařky Jerkovová a Fabrisová. Po ztrátě setu šel ale výkon českých volejbalistek opět nahoru a v koncovce čtvrté sady již nedaly soupeřkám naději na zvrat.

První turnaj Grand Prix volejbalistek - skupina 3 v Almaty:
ČR - Chorvatsko 3:1 (30, 21, -19, 20)
Sestava a body ČR: Smutná 4, Havlíčková 24, Vanžurová 19, Havelková 17, Trnková 8, Sajdová 5, libero Chlumská - Kvapilová, Dostálová, Vincourová. Trenér: Parisi.

Reklama