Hlavní obsah

VIDEO: Trenky dolů, show začíná. Takhle nigerijští stolní tenisté slavili senzační medaili

Glasgow

Afričané si své sportovní úspěchy dokážou vždy náležitě užít. Radost projevují různě, fotbalisté po vstřelených gólech baví ochozy originálními tanečky u rohového praporku, stolní tenisté zase v rámci oslav cenného kovu předvedou nic netušícím příznivcům striptýz. Přesně takhle se nigerijští borci s pálkou těšili z nečekaného bronzu na probíhajících Hrách Commonwealthu.

Bizarní oslavy nigerijských stolních tenistů

 
Článek

Nigerijci patří ve stolním tenisu k outsiderům. O to větší šok jejich medaile na letošních Hrách Commonwealthu způsobila. Ve skotském Glasgow dokráčeli v soutěži týmů až do semifinále, kde sice nestačili na Singapur, v boji o třetí místo ale porazili Indii 3:1 a mohli se radovat z překvapivého bronzu.

Ojo Onaolapo nefiguruje ve světovém žebříčku v první třístovce a v rozhodujícím souboji proti 40. hráči světa Kamalu Achantovi se mu příliš šancí nedávalo. Jenže teprve devatenáctiletý rodák z města Akure se vypjal k velkému výkonu a po setech 11:9, 3:11, 11:7 a 11:5 zajistil Nigérii rozhodující třetí bod.

Gejzír radosti v nigérijském táboře explodoval naplno. Mladík Onaolapo předvedl divákům zábavnou show okořeněnou striptýzem. Do kabiny ho jeho šťastní spoluhráči nakonec odnesli na rukách.

Reklama

Související témata: