Hlavní obsah

Larissa, Talita - Kolocová, Sluková 2:1Kolocová a Sluková další medailovou pozici nepřidaly, v Klagenfurtu vypadly už ve druhém kole

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková obsadily na grandslamu Světového okruhu v Klagenfurtu dělené deváté místo. České olympioničky prohrály ve druhém kole s Brazilkami Larissou a Talitou po téměř hodinové bitvě 1:2 na sety a v Rakousku tak nenavážou na medailová vystoupení z předchozích turnajů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková na snímku z turnaje Světového okruhu v Praze na Štvanici.

Článek

Druhé nasazené Češky, které kvůli zdravotním problémům Slukové vynechaly minulý grandslam v Long Beach, získaly první set po velkém boji poměrem 28:26. Pak ale zkušeným soupeřkám, které vyměnily partnerky a společně hrají teprve na třetím turnaji, podlehly 15:21 a 11:15. Brazilky proměnily mečbol po 54 minutách.

Třetí sadu rozhodly dvě chyby české dvojice za stavu 10:11. "Ve třetím setu jsme udělaly o pár chybiček víc, což bylo stěžejní a proti takto zkušeným hráčkám nás to stálo zápas," řekla Sluková.

S Kolocovou zatím prožívají nejúspěšnější sezónu v kariéře. V květnu vyhrály turnaj kategorie Open v Praze, před měsícem vybojovaly v Berlíně historické vítězství na grandslamovém podniku a v červenci na něj navázaly bronzem z Gstaadu a čtvrtým místem v Haagu. Larissa má však na kontě výrazně více vavřínů včetně titulu mistryně světa z roku 2011 a olympijského bronzu z Londýna. Talita rovněž patří léta k nejlepších hráčkám na okruhu.

Kolocová: Nemůžeme stále uhrávat na grandslamech semifinále

"Skončily jsme deváté, což je sice top ten, ale není semifinále, co jsme měly v posledních třech turnajích, takže jsme malinko nespokojené. Ale na druhou stranu nemůžeme stále uhrávat semifinále na grandslamech, takže deváté místo je určitě hezký výsledek," shrnula Kolocová.

V mužském turnaji skončila v pátek nově sestavená dvojice Robert Kufa s Martinem Tichým, kteří si hlavní soutěž na Světovém okruhu zahráli společně poprvé. I třetí zápas ve skupině však prohráli a dělí se o 25. místo.

Turnaj kategorie grandslam Světového okruhu mužů a žen v plážovém volejbalu v Klagenfurtu:
Muži:
Skupina A:
11:00 R. Kufa, Tichý - Gibb, Patterson
Ženy:
2. kolo:
Larissa, Talita (19-Braz.) - Kolocová, Sluková (2-ČR) 2:1 (-26, 15, 11)
Kolocová se Slukovou obsadily v konečném pořadí dělené 9. místo

Reklama