Hlavní obsah

Ošklivé zranění. Hvězdný George si během přípravy basketbalistů USA zlomil nohu

Aktualizováno

Ošklivé zranění, které je obvykle k vidění spíše na fotbalovém trávníku, postihlo basketbalistu Indiany Paula George. Nepříjemná událost se stala při exhibičním utkání výběru USA v rámci přípravy na blížící se mistrovství světa. Při čtvrthodinovém ošetřování utěšovali přímo na palubovce zraněného hráče i rodiče. Utkání se po Georgeho odjezdu sanitkou již nedohrávalo. Basketbalista už na sociálním webu poděkoval za podporu a plánuje velký návrat.

Foto: Jason Bean, ČTK/AP

Paul George míří z exhibičního duelu výběru USA rovnou do nemocnice.

Článek
Fotogalerie

Zranění nohy Paula George z Indiany otřáslo basketbalisty USA v přípravě na světový šampionát ve Španělsku. Čtyřiadvacetiletý lídr týmu Pacers v exhibičním utkání reprezentačního výběru v Las Vegas při pokusu zblokovat střelu dopadl na konstrukci koše a zlomil si pravou nohu nad kotníkem. Po čtvrthodinovém ošetření byl odvezen do nemocnice, zbytek zápasu byl zrušen.

George se snažil na začátku čtvrté čtvrtiny zblokovat střelu Jamese Hardena, co následovalo poté, nechtěl nikdo z přítomných vidět. Hráči si schovávali obličej do ručníku, diváci do dlaní. Rodiče zraněného hráče z tribuny sešli dolů, aby během ošetření syna chlácholili. „Paul reagoval klidně, dovolil otci, aby se ho dotýkal a utěšoval ho," popsal trenér Američanů Mike Krzyzewski.

George o nedlouho později prostřednictvím sociální sítě poslal do světa vzkaz. „Díky za vaši lásku a podporu. Vrátím se zdravý a silnější než dříve," napsal.

Největší hvězdy pozvánku odmítly

Hvězdný tým USA se začal připravovat na obhajobu titulu v pondělí a kouč Krzyzewski měl dnes zúžit nominaci z 20 hráčů na 15. „Všechno je v tuto chvíli druhořadé. Bylo by nevhodné mluvit o čemkoli jiném, když se stalo něco takového," prohlásil trenér.

Na MS bude postrádat řadu hráčů, o něž stál. Už dříve jeho pozvánku odmítli například Kevin Love, Russell Westbrook, Blake Griffin, LaMarcus Aldridge či Kawhi Leonard. Absence hlavních hvězd LeBrona Jamese, Carmela Anthonyho a Chrise Paula byla avizovaná s předstihem.

Čtyřnásobní mistři světa Američané se v základní skupině utkají s Tureckem, Novým Zélandem, Dominikánskou republikou, Finskem a Ukrajinou. Mistrovství světa basketbalistů začne ve Španělsku 30. srpna.

Reklama