Hlavní obsah

Houseři Brno nabízejí licenci na basketbalovou ligu

BRNO

Po sedmi letech prvoligového působení zřejmě opustí nejvyšší basketbalovou soutěž mužů brněnský klub Houseři Brno. Jeho majitel Petr Michek, který získal klub teprve před rokem, se po nenaplnění představ rozhodl z basketbalu odejít. Vedení Houserů nabídlo odkoupení licence Opavě a Zlínu, oba oslovení ale možnost odmítli.

Článek

Houseři jsou sice přihlášeni do příštího ročníku první ligy, nyní ale vládne v klubu nejistota. "Situaci by měl majitel do čtvrtka vyjasnit. Klub vydá tiskové prohlášení. Zatím nezbývá nic jiného než čekat," uvedla mluvčí Houserů Brno Lenka Pištěková.

V Brně po sezóně ukončil své trenérské působení Jiří Jandák, kterého nahradil Zdeněk Janík. Ten ale ještě nestačil ani zahájit přípravu. Podobně je na tom nejlepší střelec ligové historie Josef Jelínek, který se po skončení kariéry stal v klubu generálním manažerem. Kádr již v přestávce mezi sezónami opustili Jakub Skála a David Machač, kteří zamířili do sousedního A PLUS Brno. Nabídku od městského rivala dostal i přední ligový rozehrávač Štěpán Vrubl.

Reklama