Hlavní obsah

Basketbalista Jelínek bude hrát v Rusku za Samaru

Basketbalista David Jelínek odchází ze Španělska a bude hrát v Rusku za Samaru. Ve VTB lize si tak zahraje i proti Nymburku. Samara dnes na svém webu oznámila, že s Jelínkem podepsala smlouvu jako s volným hráčem poté, co český ostrostřelec ukončil angažmá ve Vitórii.

Foto: Sport.cz

Basketbal. Ilustrační foto.

Článek

"Jsme velmi rádi, že jsme podepsali smlouvu s Davidem. Je to mladý hráč, který ukazuje, že je schopen hrát na nejvyšší úrovni a který má stále potenciál se zlepšovat. Navíc je dostatečně univerzální, herně inteligentní a dělá neobvyklá rozhodnutí na hřišti," chválil Jelínka generální manažer Samary Andrej Tretjakov.

Třiadvacetiletý Jelínek patří mezi přední české basketbalisty. Letos není v reprezentaci kvůli zdravotním problémům a hledání angažmá. To nakonec našel v Samaře, pro kterou je první velkou posilou při snaze vylepšit čtvrtfinále VTB ligy z minulé sezóny.

Syn bývalé střelecké hvězdy české ligy Josefa Jelínka si tak vyzkouší basketbal ve čtvrté zemi. Odchovanec Brna má za sebou angažmá v Badaloně, tureckém Olinu Edirne a v uplynulé sezoně působil znovu ve Španělsku za Vitórii. V jejím dresu odehrál 29 zápasů prestižní Euroligy, v níž dával v průměru 6 bodů na zápas.

Reklama