Hlavní obsah

Welsch: Tušil jsem výměnu, ale překvapilo mne, kam jdu

Jediný český basketbalista působící v zámořské NBA přichází už do pátého klubu, Cleveland ho těsně před draftem vyměnil po necelém půl roce do Milwaukee. Welsche nezaskočila ani tak výměna, jako spíše místo, kam byl poslán. O Milwaukee zatím nemá podrobné informace,ale v rozhovoru pro deník Právo vyjádřil přesvědčení, že se prosadí. Zároveň uklidnil fanoušky, že jeho start v reprezentaci není ohrožen.

Foto: archiv

Jiří Welsch.

Článek

Kdy jste se dozvěděl o vašem odchodu do Milwaukee? Vím to od středečního rána. Výměnou nejsem až tak zaskočen, protože už od víkendu jsem měl od agenta zprávy, že v Clevelandu hledají prostor pod platovým stropem, a dal se vytušit trejd. Dost mne ale překvapilo, že jdu právě do Milwaukee. Těžko teď mohu soudit, jaké mám šance se tam uchytit, ale řekl bych, že klub je na vzestupu a určitě mu pomůže volba draftu, při níž získal nejlepšího univerzitního hráče Boguta, jenž se mi líbil za Austrálii už na olympiádě.

Je pro vás hodně těžké přijmout už páté stěhování v zámoří během tří let? Není to nic příjemného. Určitě jsem si nepředstavoval, že budu takto kočovat. Už bych někde rád zakotvil trochu déle, abych mohl budovat kariéru v jednom klubu. Jsem ale přesvědčen, že na NBA mám a zase stojím před další výzvou to dokázat v novém prostředí. Výhodou by mohlo být, že po příchodu nového trenéra budou všichni hráči na stejné startovní čáře.

Není změnou dresu ohrožen váš návrat do reprezentace?Určitě ne, Milwaukee mi nemůže nic zakázat a ani trejd mou touhu reprezentovat nezmenší. Každopádně se 19. července zapojím do přípravy a budu národnímu týmu pomáhat, dokud to bude potřeba v boji o evropský šampionát.

Reklama

Související témata: