Hlavní obsah

Soud zamítl další Sterlingův pokus zablokovat prodej Clippers

Kalifornský odvolací soud zamítl ve středu odvolání Donalda Sterlinga, jenž se opětovně pokusil zamezit prodeji basketbalového klubu NBA Los Angeles Clippers. Zdůvodnil to tím, že nelze blokovat transakci, která již byla uzavřena. Vedení NBA v tomto týdnu již potvrdilo, že novým vlastníkem klubu je bývalý šéf Microsoftu Steve Ballmer.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Šéf Los Angeles Clippers Steve Ballmer

Článek

"Z důkazů a dokumentů předložených tomuto soudu vyplývá, že prodej Los Angeles Clippers Stevenu Ballmerovi byl již uzavřen. Tento soud nemá tím pádem nic k řešení," uvedl soud k odůvodnění svého rozhodnutí o zamítnutí Sterlingova odvolání. Porota, která se skládá ze tří soudců, však zároveň připustila, že i kdyby se tak nestalo, Sterlingovi se nepodařilo doložit, že by byl natolik poškozený, aby došlo alespoň k dočasnému pozastavení.

Manželka Shelly Sterlingová, jež žije s manželem v odloučení, vyjednala obchod v květnu poté, co vedení NBA Sterlinga doživotně suspendovalo za rasistické poznámky. Osmdesátiletý miliardář, jenž klub koupil v roce 1981, nejprve na obchod kývl, pak si to ale rozmyslel, NBA zažaloval a prohlásil, že jeho žena neměla právo bez jeho souhlasu prodej dojednat.

Sterlingová ale tvrdila, že je momentálně jedinou správkyní rodinného trustu, neboť u jejího manžela byla diagnostikována počáteční fáze Alzheimerovy choroby. Podle zakládací smlouvy v takovém případě mělo právo nakládat s majetkem přejít na Sterlingovou. Soud jí dal již dříve za pravdu. Ballmer jí za Clippers nabídl rekordní dvě miliardy dolarů.

Reklama

Související témata: