Hlavní obsah

Česko - Kuba 6:3Softbalistky vstoupily do MS výhrou 6:3 nad silnou Kubou

Českým softbalistkám vyšel vstup do mistrovství světa. V nizozemském Haarlemu porazily silnou Kubu 6:3 především zásluhou pěti bodů ve třetí směně. Zdolaly tak jednoho z hlavních soupeřů na postup ze skupiny A.

Článek

Až do třetí směny si ani jeden z týmů nedokázal vytvořit souvislejší tlak. Zlom nastal až v okamžiku, kdy Češky bez jediného autu obsadily všechny tři mety. Kubánská obrana se pod silným tlakem zhroutila a ve čtyřech po sobě jdoucích rozehrách dovolila celkem pět doběhů. Body, které se nakonec ukázaly jako vítězné, stáhla domů jedním odpalem Eliška Pojerová.

"Zápas se vyvíjel skvěle. Na začátku jsme byly trochu zaskočené a naše starty na pálce trochu moc rychlé. Potom jsme se ale poměrně rychle adaptovaly, daly jsme tvrdé hity a stáhly důležité body. Je dobře, že jsme nenechaly hráčky na metách," hodnotila výhru reprezentantka Lucie Petrásková.

Ze skupiny do play off postoupí čtyři týmy. Favoritkami jsou Kanaďanky a Japonky, o další dvě místa by se Češky měly poprat kromě Kuby s Ruskem, Novým Zélandem, Portorikem a s Čínou.

Mistrovství světa žen v softbalu v Haarlemu (Nizozemsko):
Skupina A:
ČR - Kuba 6:3

Reklama