Hlavní obsah

Volejbalistky prohrály v kvalifikaci MS s Ruskem

MOSKVA

České volejbalistky vstoupily do moskevského kvalifikačního turnaje o postup na mistrovství světa dnešní prohrou 0:3 s favorizovanými domácími Ruskami. Ve skupině je ještě čekají víkendové zápasy s Ázerbájdžánem a Bulharskem, přímo na šampionát do Japonska v příštím roce postoupí dva týmy.

Článek

Po zisku stříbrných medailí na loňské olympiádě v Aténách opustil ruský celek proslulý trenér Nikolaj Karpol i některé starší hráčky. I v obměněné sestavě a pod vedením nového kouče Giovanniho Caprary z Itálie však byly domácí reprezentantky v hale moskevského Dynama nad síly českého výběru.

Svěřenkyně Stanislava Mitáče mohly pomýšlet na úspěch jen v třetí sadě. V té vedly při prvním technickém oddechovém času 8:6 a minimální rozdíl ve skóre udržovaly až do závěru setu. Poslední tři míče však uhrály domácí volejbalistky a za 70 minut zápas ukončily. "Byl to soupeř nad naše síly. Pro nás to začne zítra," řekl český trenér.

V sobotu se český celek utká s Ázerbájdžánem, který dnes porazil Bulharsko rovněž bez ztráty setu. Úspěch by Mitáčovu výběru značně přiblížil postup, za který svaz slíbil hráčkám a realizačnímu týmu půl milionu korun. Družstvu, které v konečném pořadí moskevské skupiny obsadí třetí místo, ještě zbude šance hrát o účast na MS 2006 v dodatečném srpnovém turnaji play-off ve Varně.

Kvalifikace MS volejbalistek
Rusko - ČR 3:0 (16, 14, 21)
Rozhodčí: Lungu (Rum.), Mitev (Bul.). Čas: 70 min.
Sestava ČR: Krupníková, Matuszková, Brejchová, Havlíčková, Šenková, Pastulová, libero Tomanová - Těknědžjanová, Michnová, Chalcarzová.
Ázerbájdžán - Bulharsko 3:0 (22, 23, 22).

Reklama

Související témata: