Hlavní obsah

Volejbalistky nestačily v kvalifikaci MS na Ázerbájdžán

České volejbalistky v sobotu prohrály v kvalifikaci mistrovství světa 2006 v Moskvě i svůj druhý zápas. Bez zraněné první nahrávačky Andrey Krupníkové podlehly Ázerbájdžánu 0:3. Český tým tak prakticky ztratil šanci na přímý postup do Japonska.

Článek

Krupníková si zvrtla kotník při rozcvičce, když šlápla na nohu útočící Monice Kučerové. "Tento moment nás hodně ovlivnil, vlastně až po dvou setech to z holek spadlo," řekl trenér Stanislav Mitáč. Šampionát v Japonsku ještě není pro české hráčky ztracený: v neděli se utkají s Bulharskem, a pokud ve skupině obsadí třetí místo, dostanou ještě šanci v srpnovém play-off.

Lékař národního týmu má u Krupníkové podezření na utržené vazy, takže Mitáč s její pomocí v neděli nepočítá. Hru tak bude znovu tvořit Eliška Michnová. "Byla to dnes pro ni těžká pozice, protože zatím moc příležitostí nedostala," řekl trenér, který páteční prohru s Ruskem očekával, ale už ne tak hladký průběh dnešního duelu s Ázerbájdžánem.

Trenér čekal vyhrané sety

"Určitě jsem čekal vyhraný jeden nebo dva sety, nebo aspoň, že zápas půjde do koncovek. Byly ale nad naše síly. Zdejší týmy, to už je jiná kategorie než z minulé kvalifikace," uznal. Když se po dvou setech český tým vyrovnal se ztrátou první nahrávačky, v třetím dlouho nad soupeřem vedl. A to až o tři body. "Bylo to ještě 18:16 pro nás, pak 19:19, ale záhy jsme prohrávali 19:21," přiblížil Mitáč průběh.

Na letošní podzimní mistrovství Evropy se české hráčky neprobojovaly, o to větší měly touhu zkusit se vklínit mezi sedm celků starého kontinentu postupujících na MS. Ve hře o Japonsko je udrží jen nedělní výhra nad Bulharskem, které v pátek podlehlo Ázerbájdžánu také 0:3.

"Podobně jako my jim stačily do půlky setů, ale koncovky nezvládly. Jenže srpnovou dodatečnou eliminaci dostaly Bulharky přidělenou do Varny, takže se o účast budou prát ze všech sil," dodal Mitáč. Nedělní zápas v hale Dynama začne opět ve 13:00. Ázerbájdžán už se raduje z postupu na MS, doprovodit by jej mělo favorizované Rusko.

Kvalifikace MS ve volejbale žen
Ázerbájdžán - ČR 3:0 (17, 18, 20), Rusko - Bulharsko 3:1 (14, 18, -24, 22)
Tabulka
1. Ázerbájdžán2206:04
2. Rusko2206:14
3. Bulharsko2021:62
4. ČR2020:62

Reklama

Související témata: