Hlavní obsah

Volejbalistky na MS nepojedou, v kvalifikaci skončily poslední

MOSKVA

Mistrovství světa se v příštím roce uskuteční v Japonsku bez českých volejbalistek. Na kvalifikačním turnaji v Moskvě skončily reprezentantky poslední, o třetí místo a zároveň o účast v dodatečném play-off v neděli marně bojovaly ve čtyřech setech s Bulharskem.

Článek

Bulharky pořádají srpnový turnaj play-off doma ve Varně a jejich motivace dnes předčila snahu mladého českého výběru. Tomu navíc chyběla zraněná nahrávačka Krupníková, která si před sobotním duelem proti Ázerbájdžánu natrhla vazy v kotníku.

Úvodní set přitom svěřenkyně trenéra Stanislava Mitáče vyhrály a připsaly si první dílčí úspěch v moskevské kvalifikaci, jenže dvě podobně dramatické koncovky potom patřily soupeřkám. "Přitom v druhém setu jsme vedli 22:18, ale pak už naše útočná trojice nedokázala položit balon," řekl Mitáč. V třetím setu naopak český celek vymazal bulharské vedení 24:22, sám ale setbol neproměnil a nakonec prohrál.

Závěrečná sada byla od poloviny jednoznačnou záležitostí Bulharek, které loni připravily český celek i o start na mistrovství Evropy. "Pak už jsme tomu podlehli a je to škoda, protože rozehrané to bylo moc dobře, možná na 3:0. Bulharský trenér na tiskovce potvrdil, že kdyby do té domácí eliminace nepostoupili, byla by to pro ně katastrofa," uvedl Mitáč.

Znovu zalitoval sobotního zranění první nahrávačky Krupníkové. "V pátek jsme hráli proti druhému týmu z olympiády a podívali se, jak vypadá velký volejbal. Ale na druhé místo jsme tady ambice měli, jenže nás opravdu hodně vykolejilo to zranění, navíc druhá nahrávačka Michnová toho s týmem ještě tolik neodehrála," dodal český trenér.

Turnaj zakončí zápas domácího Ruska s Ázerbájdžánem, oba celky už mají postup na šampionát do Japonska jistý.

Reklama

Související témata: