Hlavní obsah

Trenér Mitáč u volejbalových reprezentantek skončil

PRAHA

Trenér českých volejbalistek Stanislav Mitáč u reprezentace skončil. Jeho poslední akcí byl moskevský kvalifikační turnaj, v němž český tým obsadil s jediným vyhraným setem poslední místo a na mistrovství světa 2006 do Japonska se neprobojoval. Mitáč se rozhodl odejít sám a své rozhodnutí oznámil ČTK. Správní rada svazu bude o novém trenérovi jednat v srpnu.

Článek

Po několikaletém působení v roli asistenta převzal Mitáč reprezentaci jako hlavní kouč v dubnu 2002. S družstvem startoval na mistrovství světa i na předloňském evropském šampionátu, na letošní ME se ale jeho svěřenkyně neprobojovaly.

Už po loňském nezdaru v evropské kvalifikaci byla Mitáčova budoucnost u národního týmu nejistá. Svaz se ale nakonec rozhodl prodloužit s třiačtyřicetiletým trenérem pražského Olympu smlouvu do konce kvalifikace MS 2006.

Tým letos nejprve postoupil ze skupiny v Chorvatsku, ale moskevský výsledek v dalším kole označili svazoví funkcionáři za neúspěch. "Už před začátkem kvalifikace jsem ale byl vnitřně rozhodnutý, že nebudu pokračovat. Teď chci dát na nějaký čas prioritu rodině," řekl Mitáč.

Na rozhodnutí o novém trenérovi národního celku je nyní podle generálního sekretáře svazu Jana Žižky poměrně dost času, neboť další reprezentační akcí bude až kvalifikace ME 2007. "Nějaké kandidáty máme vytypované, ale někteří z nich mají třeba angažmá v klubech. Je to otázka dalšího jednání," řekl ČTK Žižka.

V neděli změnila trenéra i mužská reprezentace. Francouz Laurent Tillie vystřídal ve funkci Pavla Řeřábka, který vedl český národní tým dva a půl roku.

Reklama