Hlavní obsah

Česko - Korea 57:53Basketbalistky zvládly koncovku a v přípravě udolaly Koreu

Karlovy Vary

České basketbalistky vstoupily do přípravného turnaje v Karlových Varech výhrou 57:53 nad Koreou. Po nevydařené druhé čtvrtině, ve které daly jen tři body, musely dotahovat manko, ale v koncovce soupeřky udolaly. Nejlepší střelkyní byla se 14 body kapitánka Eva Vítečková. Na turnaji, který je přípravou na mistrovství světa, Češky ještě změří síly se Srbskem a Koreou.

Článek

České reprezentantky po dvou předchozích vysokých výhrách nad Mosambikem vstoupily do utkání sebevědomě a rychle získaly dvouciferné vedení. Jenže pak se Korejkám začala dařit střelba z dálky, zatímco Češkám se útočná hra ve druhé čtvrtině střídáními zcela rozpadla.

Za druhou desetiminutovku daly pouhé tři body. Výsledkem byla korejská šňůra 19:3 a otočení skóre ve prospěch asijských vicemistryň.

Ve druhé půli se Češky v útoku zlepšily, zrychlily hru, zpřesnily kombinaci a především střelbu. Dotáhly se na jediný bod, ale získat znovu vedení se jim povedlo až osm minut před koncem.

Ze zápasu se stalo velké drama a ani jednomu z celků se nedařilo odskočit. Český výběr se musel v posledních dvou minutách obejít bez zkušené rozehrávačky Bartoňové, která se vyfaulovala. Do koncovky tým vedla v reprezentaci debutující Sedláková a náročný úkol zvládla.

Rozhodující úlohu ale měla pivotka Kulichová, která dala poslední čtyři body v koncovce a zajistila českému celku těsné vítězství.

Přípravný turnaj basketbalistek v Karlových Varech před MS:
ČR - Korea 57:53 (20:12, 23:31, 40:42)
Nejvíce bodů: Vítečková 14, Kulichová a Veselá po 10, Elhotová 9 - Kim Čung Un 16, Pon Jonha 12. Fauly: 12:17. Trestné hody: 9/4 - 4/4. Trojky 1:7.
Kanada - Srbsko 73:54 (13:15, 34:27, 56:45)
Nejvíce bodů: Ayimová 18, Nurseová 12 K. Plouffeová 9 - Radová 11, Krnjičová 8, Ajdukovičová 7.

Reklama