Hlavní obsah

Basketbalová dvacítka na úvod ME vysoko prohrála s Běloruskem

Českým basketbalovým reprezentantům do dvaceti let se v ruském Čechovu nepovedl vstup do mistrovství Evropy. Svěřenci trenéra Františka Róna v prvním utkání základní skupiny B totiž podlehli Bělorusku vysoko 52:72. Další utkání sehrají v sobotu v 17:00 SELČ s Itálií.

Článek

Čeští hráči se v první polovině utkání drželi soupeři na dohled. Po první čtvrtině sice v duelu urputných obran prohrávali o devět bodů, ale v poločase odcházeli do šaten díky zlepšení ve druhé desetiminutovce už jen s šestibodovým mankem.

"Myslím, že dobrý začátek Bělorusku hodně pomohl, tím devítibodovým vedením po první čtvrtině se nastartovali. Naopak my jsme hráli hlavně v útoku velmi křečovitě, nedávali jsme koše ani z jasných pozic," řekl Rón. "Na některých klucích se asi projevila tíha okamžiku, na mistrovství Evropy hráli poprvé," uvedl kouč.

Bělorusko soupeři definitivně odskočilo ve třetí čtvrtině, kdy vyrazilo do patnáctibodového trháku. V závěru zápasu si už výhru pohlídalo a ještě náskok o pět bodů stačilo vylepšit. "Ten celkový rozdíl pro nás je až trochu krutý, neodpovídá poměru sil mezi oběma týmy," dodal Rón.

Pokud Češi chtějí pomýšlet na postup do čtvrtfinále, kam z každé skupiny projdou dva nejlepší týmy, nesmí v sobotu proti Itálii připustit další ztrátu. "Je to škoda, že se nám ten důležitý vstup do turnaje nepovedl. Teď ale musíme hlavně co nejrychleji zvednout hlavy, na dnešní prohru zapomenout a v sobotu to zkusit proti Italům," uvedl Rón.

ČR - Bělorusko 52:72 (10:19, 23:29, 36:51)
Nejvíce bodů: Marek 16, Šteffel 14, Fohler 9 - Akulich 17, Puštahvar 16, Jafremov 12. Fauly: 19:17. 5 chyb: Šteffel - Mišukov. TH: 16/8 - 21/16. Trojky: 6:4. Diváci: 100.
Itálie - Litva 77:109

Reklama

Související témata: