Hlavní obsah

Bral bych i vítězství o půl gólu, oddechl si trenér lovosických házenkářů Šuma po vstupu do sezóny

Hned úvodní kolo extraligy házenkářů svedlo k souboji ambiciózní soupeře z Lovosic a Brna. Přitom nebylo vůbec znát, že se potkal bronzový celek z minulého ročníku s týmem, který skončil až osmý. Severočeši vyhráli 27:26, ale hosté s novým trenérem Titkovem naznačili, že chtějí pomýšlet možná až na první čtyřku v tabulce.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Házenkář Vladimír Šuma

Článek

Jak zápas a hlavně jeho závěr pocuchal nervy lovosického trenéra Vladimíra Šumy? „Každopádně to bylo drama, jaké jsme nečekali. Bohužel jsme v průběhu utkání lehkovážně ztráceli míče a nedotáhli jsme zápas do klidného konce. Vedli jsme slibným způsobem, ale nedokázali jsme se přehoupnout přes náskok sedmi gólů, což by asi soupeře zlomilo. Byla tam velká nervozita," odfoukl si Šuma po vypjaté koncovce.

O tom, jak si oddechl, svědčí i jeho bezprostřední reakce na výsledek: „Vydřeli jsme dva body a jsem rád i za nejtěsnější rozdíl, byť fanoušci čekali od nás herně asi víc. Bral bych ale i vítězství o půl gólu, i když na to se nehraje."

Titkov: Nevyšel nám start do utkání

Šuma zároveň ocenil houževnatý odpor i srdnatost brněnského celku. „Je vidět, že jejich nový trenér Andrej (Titkov - pozn. red) klubu hodně pomohl. Brno má dvanáct hráčů, které může kdykoliv použít v extralize. Díky zdvojeným postům hráli rychle, s agresivní obranou a notně nás potrápili," všiml si lovosický kouč.

Brněnský trenér Titkov po zápase postával před lovosickou halou a netajil zklamání z těsné prohry. „Jsem slušně řečeno naštvaný. Výsledek je napsaný, a to, že jsme sahali aspoň po bodu, mě nemůže uspokojit, když odjíždíme s prázdnou. Měli jsme dobrý finiš, ale nevyšel nám start do utkání. Kdybychom byli od začátku koncentrovaní, nemuseli jsme zápas honit v poslední minutě," zamyslel se kouč, který si přál vítěznou premiéru v novém působišti.

„Po příchodu ze Zlína si vážím toho, že mohu být právě v Brně. Sezóna bude dlouhá a pořád družstvu věřím stejně tak, jako hráči věří mně," nechal se slyšet Titkov. Zápas v Lovosicích byl pikantní i pro jeho asistenta Pavla Čejku, který je odchovancem Lovosic, za které dlouho hrál, a nyní se v roli soupeře na den vrátil do svého rodného města a na půdu mateřského klubu.

Reklama

Související témata: