Hlavní obsah

Divný pohyb ji vylekal. Ale při hře už Veselá na opatrnost zapomíná

Praha

Úvodní zápas loňského mistrovství Evropy proti Bělorusku byl pro basketbalistku Janu Veselou na více než rok posledním. Kvůli zranění kolena musela vynechat zbytek šampionátu i celou následující klubovou sezónu, z reprezentačního pohledu se ale vrátila právě včas. Přípravu na mistrovství světa v Turecku absolvuje bez omezení a bez viditelného manka.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jana Veselá (vlevo) a Tereza Pecková na tréninku českých basketbalových reprezentantek před mistrovstvím světa v Turecku.

Článek

„Do herní přípravy nastoupila úplně v pohodě a její výkony jsou velice dobré,“ mohl na startu závěrečné fáze přípravy pochválit jednu ze svých opor reprezentační kouč Lubor Blažek.

Ve středu si třicetiletá basketbalistka připomněla roční výročí plastiky křížového vazu. Jinak se jí ale daří nepříjemné zranění pouštět z hlavy. „Někdy třeba na tréninku nejdu do tvrdých střetů, radši koleno pošetřím. Ale v zápase na to člověk zapomene, tam se nebojím do toho pustit naplno,“ tvrdí Veselá.

Jen při jednom momentu během přípravy jí lehce zatrnulo. „Šla jsem do souboje naplno, otočila se a udělala takový divný pohyb. Koleno zareagovalo trochu jinak, tak jsem si říkala, co se stalo, ale naštěstí nic. Rozběhala jsem to a všechno je dobré,“ ulevilo se jí. „Jen si to chce zkusit ty pohyby a dostat se do herního rytmu, což pár zápasů trvá,“ popisuje.

Užila si Prahu

Veselé k hladkému návratu pomohla intenzívní příprava s kondičním koučem Alešem Kaplanem během rehabilitace. „Musím mu poděkovat, tolik jsem toho snad v životě nenatrénovala. Aleš se mi celý rok věnoval, chodil se mnou na kolo i plavat, klidně třeba v neděli dopoledne,“ cení si loňská posila USK.

V uplynulé mistrovské sezóně nestihla v dresu vysokoškolaček ani jeden zápas. „Návrat se posunul. Aspoň jsem si po pěti letech v zahraničí užila Prahu, chodila s kamarády ven, do kina, ráda čtu… Ale jasně že jsem se těšila, až zase začnu hrát,“ ujišťuje.

Reklama