Hlavní obsah

Házenkářky porazily v Chebu Bělorusko a skončily o skóre druhé

České házenkářky navázaly na páteční triumf se Slovenskem a na závěr 41. ročníku turnaje O štít města Chebu zvítězily nad Běloruskem 28:25. Reprezentantky prošly tradičním kláním na západě Čech bez porážky s bilancí dvou výher a jedné remízy a obsadily druhé místo o skóre za vítěznými Polkami.

Článek

Češky šly do zápasu s vědomím, že musejí zvítězit o sedmnáct branek, aby v konečném pořadí přestihly Polky, s nimiž na úvod turnaje remizovaly 25:25. Svěřenkyně zastupujícího hlavního trenéra Jana Bělky proto vstoupily do zápasu náporem a rychle si vytvořily slibný náskok.

Ve 24. minutě vedl domácí tým o šest branek 12:6 a do poločasu svůj náskok ještě navýšil na 15:8. Po změně stran Češky pokračovaly v dobrém výkonu a deset minut před koncem vedly už o deset gólů. K vítězství o sedmnáct branek ale měly daleko, jejich ofenziva se v závěru zasekla a Bělorusky snížily až na třígólový rozdíl.

Turnaj v Chebu, kterého se až na Martinu Crhovou zúčastnily jen hráčky z české ligy, byl první akcí ženské reprezentace v nové sezoně. V říjnu čeká národní celek přípravný turnaj v Maďarsku, v listopadu pak první fáze kvalifikace mistrovství světa s Ázerbájdžánem a Litvou.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:
ČR - Bělorusko 28:25 (15:8)
Polsko - Slovensko 28:21 (13:14)

Reklama

Související témata: