Hlavní obsah

Čeští baseballisté prohráli na mistrovství Evropy s Nizozemskem

Ostrava

Čeští baseballisté prohráli ve svém druhém vystoupení na mistrovství Evropy v Ostravě s favorizovaným Nizozemskem 0:7. Utkání skončilo kvůli dešti předčasně už po páté směně. O výsledku rozhodl hned úvod zápasu, po dvou směnách už Nizozemci měli pětibodový náskok. Čeští baseballisté zatím mají na kontě jedno vítězství, jejich dalším soupeřem bude v neděli od 19:00 Chorvatsko.

Článek

Na minulém mistrovství Evropy před dvěma lety čeští baseballisté Nizozemce v jejich domácím prostředí překvapivě porazili v prodloužení. Tento výsledek ale v Ostravě nedokázali zopakovat. Proti favorizovanému protivníkovi, které z posledních sedmi šampionátů získal pětkrát titul a dvakrát stříbro, měl český tým velmi obtížnou roli.

Největší problémy měli čeští baseballisté na pálce, proti rychlému nadhazovači Diegomaru Markwellovi se dlouho nedovedli prosadit. O jediné dva úspěšné české odpaly se zasloužili Jakub Malík a Jakub Hajtmar, naopak Nizozemci měli jedenáct odpalů. Na nadhazovačském kopci začal utkání Petr Minařík, kterého v průběhu čtvrté směny nahradil Tomáš Duffek.

Bez porážky zůstali po dvou kolech ostravské skupiny vedle baseballistů Nizozemska ještě Španělé. Ve skupině v německém Řeznu mají po dvou vítězstvích obhájci titulu Italové a Francie.

Mistrovství Evropy v baseballu:
Ostrava - skupina B:
Nizozemsko - ČR 7:0 (po 7. směně)
Španělsko - Chorvatsko 18:2 (po 6. směně)
Rusko - Řecko 14:1 (po 7. směně)
Řezno (Německo) - skupina A:
Británie - Švédsko 7:1
Itálie - Švédsko 12:3
Francie - Británie 9:5 (po 10. směně)

Reklama