Hlavní obsah

Nymburk se bude muset v kvalifikaci o Euroligu obejít bez Bartoně

Praha

Luboš Bartoň nepomůže kvůli zranění basketbalistům Nymburka v kvalifikaci o Euroligu, kterou český mistr začne v Ostende ve středu proti Hapoelu Jeruzalém (18 hodin, vysílá Slovak Sport 1).

Foto: www.romanvalenta.com

Luboš Bartoň (11) Nymburku v bojích o Euroligu nepomůže.

Článek

„Moc mě to štve, jenže během přípravného utkání mě po pádu zalehl jeden z protihráčů a poranění zadního svalu se hojí pomalu. Na doléčení potřebuju minimálně týden, můžu klukům fandit jen z lavičky," vykládá letní posila Bartoň.

Aby Nymburk získal jedinou volnou místenku do Euroligy, musí vyhrát tři zápasy ve třech dnech. „Přetěžký úkol, ale předem poraženi tam nejdeme," tvrdí trenér Kestutis Kemzura. V případě zítřejší výhry by pak jeho svěřence čekal lepší z duelu Kazaň–Zielona Gora a nakonec někdo z kvarteta Lyon, Štrasburk, Ostende či Riga. „Rozlosování nedává moc šanci. Hned první soupeř má výrazné euroligové ambice a podle nich i nakoupil posily, ale zkusíme se s tím nějak poprat," připouští šéf klubu Miroslav Jansta.

Kdyby se Nymburk nedostal do Euroligy, čeká ho Eurocup. „Všechny mezinárodní zápasy, ať už půjde o pohár, nebo VTB ligu, budeme v této sezóně hrát v Praze. Využijeme arénu v Holešovicích a od prosince i opravenou halu na Letné," naznačuje Jansta. V základní části domácí ligy sehraje obhájce titulu znovu jen polovinu zápasů.

Při navýšení počtu utkání ve VTB lize má tak nahuštěný program, že se ani nepřihlásil do Českého poháru, který v předchozích osmi ročnících vyhrál. „Odehrajeme toho tolik, co týmy NBA, dvě třetiny rozpočtu padnou na náklady s cestováním. Jako šéf českého basketu ale říkám, že absence Nymburka může být stimulem pro ostatní," říká Jansta. „Doma jsme největší favorit, určitě se pokusíme projít sezónu bez porážky, jak se to povedlo klukům před rokem," slibuje Bartoň.

Reklama

Související témata: