Hlavní obsah

Jako obhájkyně stříbra se moc necítíme, říká Elhotová před startem MS

Praha

Od roku 2007 hrála s basketbalovou reprezentací na všech velkých akcích. Teď s ní 24letá Kateřina Elhotová míří na mistrovství světa do turecké Ankary. „Neřekla bych, že se těším, ale jsem zvědavá, jak to bude vypadat, a jsem plná očekávání,“ říká hráčka pražského USK.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka Kateřina Elhotová během přátelského utkání s USA.

Článek

Co vám napověděla pražská generálka s USA?

To nebyl zápas, ze kterého bychom musely být smutné. Američanky jsou výkonností trošku jinde, ale taky vím, že i my můžeme předvést daleko lepší basket. Zkrátka jsme neměly den a nemusíme věšet hlavy, že jsme s nimi prohrály o pětatřicet. Potkat USA i na mistrovství, určitě budeme schopné odehrát mnohem vyrovnanější zápas.

Jak moc vás vystrašilo zranění kotníku Petry Kulichové?

Přesně z toho jsme měly obavu, aby se na poslední chvíli někomu něco nestalo. Kulda ve středu absolvovala různá vyšetření, všechny jsme rády za pozitivní zprávy a doufáme, že se stihne dát do kupy.

Šampionát pro vás začne sobotním zápasem s Brazilkami a hned ve skupině potkáte tři různé basketbalové styly. Jak ošidné to bude?

Neřekla bych, že ošidné, ale máme to nalosované tak, že ke všem duelům musíme přistoupit maximálně zodpovědně. Žádný není takový, že by výhra byla automatická. Věřím ale, že s Brazilkami i Japonkami dokážeme sehrát slušnou partii. Se Španělkami jsme v minulosti neměly dobré výsledky, ale bát se nemusíme ani jich. Nechci si připouštět nějaký tlak a doufám, že jako tým dokážeme předvést, na co jsme tři měsíce trénovaly.

Vnímáte vůbec, že jedete obhajovat senzační stříbro?

Obhajovat je silné slovo, v takové roli se moc necítíme. Před čtyřmi lety se nám ve Varech povedl naprosto nečekaný úspěch, kterému bude přetěžké se přiblížit. Laťka z minula visí vysoko, letos se v každém zápase musíme snažit a na konci se uvidí, co z toho vyjde.

Sestava je proti minulému šampionátu z poloviny jiná.

Kádr se notně obměnil, některé osobnosti v čele s Hanou Horákovou odešly, budeme se to snažit nahradit dravostí mládí a chceme hrát hodně na rychlý protiútok. Hlavně nesmíme lacino ztrácet míče, to je náš největší kámen úrazu.

Reklama