Hlavní obsah

Výhry byly stejně sladké jako koláče. Snad nám na Španělky dodaly síly, věří Elhotová

Ankara

Osladit život sobě i spoluhráčkám z basketbalové reprezentace umí Kateřina Elhotová, která na mistrovství světa zásobovala celý tým koláčky. Upřímně ale prozradila, že šikovnou pekařkou není ona sama.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka Kateřina Elhotová.

Článek

„Vždycky s sebou něco sladkého vezu a vděčím za to babičce, která je luxusní kuchařka. Peče nám i na euroligové zápasy USK, když jedeme někam ven. Před srazem vždycky musím stihnout dojet k babičce pro buchty nebo koláče. Dá se říct, že už se z toho stala tradice," vypráví Elhotová.

Na šampionát do Turecka vezla zvlášť velkou zásobu koláčků, už během víkendu se ale po nich zaprášilo a o poslední kousky se mezi hráčkami doslova strhla mela. „Bylo pěkně vidět, že holkám moc chutnají. Všechny teď babičku pozdravují a těší se na další výjezd," směje se reprezentační křídlo.

Dokonce české hráčky začaly koumat, jestli by nešla další zásoba sladkostí poslat z domova letecky. „Kdybychom se třeba dostaly do čtvrtfinále v Istanbulu, kam lítá přímý spoj z Prahy, možná by tam byla nějaká šance," uvažuje Elhotová.

Dlouze přemýšlí, když má vybrat pokrm, který má od babičky nejraději. „Chutná mi od ní opravdu všechno, takže je těžké volit. Pokud bych už musela, tak asi právě ty koláče, ať už mají jakoukoli náplň. Nikdy jsem nejedla nic lepšího," zasní se Elhotová, pro niž byly stejně sladké i výhry nad Brazilkami a Japonkami. Při úterním zápase se Španělkami potká jako soupeřku i spoluhráčku z klubu Laiu Palauovou, která během působení na Folimance také přišla na chuť koláčkům z Elhotovic kuchyně. „Všechny už jsou snědené, ale snad nám dodaly dost síly, abychom zkusily vyzrát i na velké favoritky," zasnila se česká reprezentantka.

Porazí české basketbalistky na MS ve svém závěrečném utkání skupiny A tým Španělska?
Ano
51,2 %
Ne
48,8 %
Celkem hlasovalo 4724 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Koláčky