Hlavní obsah

Cesta za obhajobou bronzu nebude snadná, poznali Opavští v Ústí

O tom, že obhajoba bronzových medailí z minulého ročníku nejvyšší basketbalové soutěže nebude asi snadnou záležitostí, se přesvědčili hráči BK Opava na palubovce Ústí nad Labem. Třebaže měli být Slezané papírovými favority, prohráli na severu Čech v prodloužení 76:90. Zápas zároveň naznačil, že ústecký celek by se i po obrovské obměně kádru mohl stát černým koněm Kooperativa NBL, jak zní nový název pro dosavadní Mattoni NBL.

Foto: bkopava.cz

Time out opavského basketbalového týmu.

Článek

Opavský trenér Petr Czudek přijal výsledkový nezdar s reálným pohledem:„Tři čtvrtiny utkání jsme se hledali, byli jsme všude pozdě, nevycházela nám osobní ani zónová obrana a soupeř dával jednoduché koše. Přesto jsme v poslední čtvrtině smazali dvanáctibodové manko a sahali jsme po vítězství. Jenže domácí stihli trojkou srovnat a vynutili si prodloužení."

V nastaveném čase Opava nestačila čelit aktivitě Severočechů „Z domácích spadla nervozita a dohráli zápas v euforii. Takže se ukázalo, že zabojovat jen na pár minut nestačí, což byl náš případ. Bohužel jsme v Ústí v součtu s loňskou sezónou prohráli  potřetí v řadě a nezbývá nám věřit, než při dalším pokusu tuhle sérii zlomíme. Současně musím ocenit nově složený ústecký tým, který se podle mě určitě dostane do play off," uvedl Czudek.

Ústí nad Labem totálně obměnilo kádr. Odešli čtyři Američané v čele s Mitchellem, ale i Šteffel. Na uvolněná místa aspiruje šest až sedm nových hráčů, na soupisce je pět Američanů. „Dva z nich jsou na zkoušce a do konce týdne se snad rozhodne, jestli zůstanou oba, jeden nebo žádný z nich," poznamenal ústecký trenér Martin Stavěl. Každopádně ale setrvají posily Čarnecký z Pardubic a Alič z Ostravy.

„Pokoušíme se o týmové pojetí, proti Opavě dalo přes deset bodů hned pět kluků. Takže místo loňské one man show v podání Kwamaina Mitchella chceme produktivitu rozložit na širší kádr," vypíchl trenér záměry.

Ústí se sehrává za pochodu. „V přípravě jsme měli většinou jen slabší soupeře z nižších německých soutěží. Liga je o něčem jiném. Ani v Nymburku jsme na úvod nepodali špatný výkon. A jsem rád, že jsme na solidní herní projev navázali i proti Opavě. Vedli jsme devětatřicet minut, pak se to zdramatizovalo, ale prodloužení bylo zase v naší režii," rozebíral ústecký kouč.

Reklama

Související témata: