Hlavní obsah

Nymburk začal VTB ligu domácí porážkou s Krasnodarem

Nymburk

Basketbalisté Nymburku vstoupili do nové sezóny VTB ligy domácí prohrou 67:82 s jedním z hlavních favoritů soutěže Lokomotivem Kubaň Krasnodar. Český mistr se stále v oslabené sestavě snažil, ale favorit téměř bezchybným výkonem překvapení nedovolil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Nymburka Radoslav Rančík (uprostřed) na archivním snímku.

Článek

Nymburku stále chyběl zraněný Luboš Bartoň, Garrett Stutz po zranění odehrál jedinou minutu a nová posila Jakub Kudláček sledoval zápas jen z lavičky. Do hry už ale naskočil americký rozehrávač Derek Raivio a vedl si nadějně. Slibný výkon předvedl i mladý reprezentant Martin Kříž, který dostal šanci dokonce v základní sestavě a odehrál 25 minut.

V sestavě Lokomotivu je řada hráčů z Euroligy či pivot Anthony Randolph, který má na kontě 257 zápasů v NBA. Právě jejich kvalita ve hře jeden na jednoho byla často rozhodujícím faktorem. Hráči Krasnodaru tak téměř dvě ze tří akcí zakončovali košem a nedali Nymburku sebemenší šanci na zvrat.

Nejlepšími střelci zápasu byli s 16 body Richard Hendrix a Malcolm Delaney. Za Nymburk dal 13 bodů Radoslav Rančík.

Příští utkání VTB ligy čeká Nymburk v pondělí v Petrohradu.

Basketbalová VTB liga:
ČEZ Basketball Nymburk - Kubaň Krasnodar 67:82 (16:21, 32:42, 45:64)
Nejvíce bodů: Rančík 13, Raivio 10, Washington 9 - Hendrix a Delaney po 16, Simon a Brown po 13. Fauly: 19:20. Trestné hody: 14/11 - 15/10. Doskoky: 30:33. Trojky: 8:6

Reklama

Související témata: