Hlavní obsah

Nadšený James při premiéře v Clevelandu šetřil záda

Basketbalová hvězda LeBron James má za sebou vítězný návrat v dresu Clevelandu. V prvním přípravném duelu na novou sezónu NBA pomohl 12 body k přesvědčivému triumfu 107:80 nad vítězem Evropské ligy Maccabi Tel Aviv. Odehrál ale jen poločas, ve druhém preventivně šetřil záda, kvůli kterým například vynechal i páteční trénink.

Foto: Mark Duncan, ČTK/AP

LeBron James z Clevelandu (vlevo) bojuje o míč s Jeremym Pargem z Maccabi Tel Aviv.

Článek

Jamesův první start v dresu Clevelandu po čtyřletém působení v Miami sledovalo v hale Quicken Loans Arena 20.562 diváků. Publikum hned navnadil, když tříbodovou střelou otevřel skóre, v prvním poločase byl nejlepším střelcem týmu a přidal čtyři asistence i čtyři doskoky.

"Skvělý pocit a bude to takové ještě dlouho. Jsem nadšený, že jsem zpátky na palubovce před těmito fanoušky a s novými spoluhráči. A vyhrát je vždycky skvělé, jedno jestli jde o přípravu, nebo soutěž," řekl James.

Olympijský vítěz Kevin Love, který do týmu přišel nedlouho po Jamesovi z Minnesoty, debutoval osmi body a jedenácti doskoky.

Zápas byl významný i pro nového trenéra Clevelandu Davida Blatta, který do zámořské ligy přišel právě z Maccabi. Izraelský klub dovedl k celkem pěti ligovým titulům. "Byl jsem nervózní. Ne proto, že jsem poprvé vedl tým v NBA, ale protože jsem hrál proti kamarádům," řekl Blatt. Měl pak prý pocity, jako kdyby porazil vlastního bratra. "Ono vlastně nešlo tenhle zápas doopravdy vyhrát," dodal kouč s izraelským i americkým občanstvím, který dosud působil pouze v Evropě.

Reklama

Související témata: