Hlavní obsah

Arvanitiová, Tsiartsianiová - Bonnerová, Hermannová 2:1Bonnerová s Hermannovou skončily na písku v Sia-menu páté

Sia-men
Aktualizováno

České plážové volejbalistky Martina Bonnerová a Barbora Hermannová obsadily na turnaji Světového okruhu v čínském městě Sia-men pátou pozici. Vyrovnaly tak své nejlepší umístění v kariéře, jehož dosáhly v květnu v ruské Anapě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová (vlevo) a Martina Bonnerová

Článek

Bonnerová s Hermannovou se v pátek blýskly vítězstvím nad světovými jedničkami Julianu s Marií Antonelliovou a postoupily přímo do druhého kola play off. V něm dnes nedaly šanci nizozemské dvojici Laura Bloemová, Marloes Wesselinková, kterou za necelou půlhodinu porazily 21:14, 21:13.

V boji o první semifinále v kariéře svedly třiadvacetileté Češky naopak téměř hodinovou bitvu se špatným koncem proti Řekyním Vasiliki Arvanitiové a Marii Tsiartsianiové. První sadu Bonnerová s Hermannovou vyhrály 23:21, nicméně soupeřky stejným výsledkem srovnaly a opět vyrovnaný rozhodující set získaly 20:18.

"Odehrály jsme napínavý, náročný, děsně dlouhý boj o postup mezi čtyři nejlepší týmy turnaje, bohužel ale se smutným koncem pro nás. A nejtěsnějším možným rozdílem. Z pátého místa ale máme radost, odvážíme si cenný skalp a hlavně plno bodíků do dalšího turnaje v Argentině," napsaly české beachvolejbalistky na facebooku.

Turnaj Světového okruhu v Sia-menu (Čína):
Ženy:
Play off - 2. kolo:
Bonnerová, Hermannová (15-ČR) - Bloemová, Wesselinková (27-Niz.) 2:0 (14, 13)
Čtvrtfinále:
Arvanitiová, Tsiartsianiová (20-Řec.) - Bonnerová, Hermannová 2:1 (-21, 21, 18).
Muži:
Finále:
Krou, Rowlandson (5-Fr.) - Alfredo, García (16-Šp.) 2:1 (20, -19, 12)
O 3. místo:
Lijamin, Barsuk (20-Rus.) - Brunner, Mayer (3-USA) 2:0 (18, 15)

Reklama