Hlavní obsah

Maďarsko - Česko 32:27Házenkářky prohrály i s Maďarkami a skončily na turnaji poslední

Szigetszentmiklós

České házenkářky podlehly v závěrečném utkání přípravného turnaje domácím Maďarkám 27:32 a s třemi porážkami obsadily poslední místo. Svěřenkyně Jana Bašného nad třetím týmem posledního evropského šampionátu v poločase nečekaně vedly o dvě branky, ale nadějný stav neudržely.

Článek

Maďarky předchozí dva zápasy turnaje proti Rakousku i Slovensku vyhrály dvouciferným rozdílem, proti českému celku ale měly mnohem víc práce. O svém vítězství rozhodly až na začátku druhé půle, kdy rychle otočily nepříznivé skóre a odskočily do rozhodujícího "trháku".

"Proti Maďarsku jsme předvedli kvalitní výkon, velice dobrý v prvním poločase. Dovolím si pozitivně hodnotit i celý zápas, přestože jsme ho nakonec prohráli," uvedl v tiskové zprávě Bašný.

Předešlé zápasy se Slovenskem a Rakouskem se mu ale vůbec nelíbily. "Ukázali jsme, že dobře hrát umíme, ale zápasy proti Slovensku a Rakousku nám nevyšly. Pokud se chceme udržet mezi nejlepšími celky v Evropě, měli bychom tyto týmy porážet," podotkl Bašný.

Nejlepší českou střelkyní proti Maďarkám byla s šesti brankami Romana Chrenková, která odehrála jubilejní 100. duel za národní tým. "Byl to dobrý zápas, určitě lepší než ty dva předešlé. Byly jsme dobře připravené, Maďarky nás v první půli podcenily a my jsme toho dokázaly využít," řekla Chrenková.

"Turnaj se nám ale celkově moc nevyvedl. První dva zápasy proti Slovensku a Rakousku to bylo od nás hodně slabé, takové odevzdané. Až v utkání proti Maďarsku jsme pořádně makaly," dodala.

Pro český tým byl turnaj v Maďarsku poslední herní přípravou před první fází kvalifikace mistrovství světa 2015 v Dánsku. Na konci listopadu se v Olomouci utkají s Ázerbájdžánem a Litvou o jediné postupové místo do další části kvalifikace. "Před kvalifikací musíme zapracovat na tom, abychom dokázali zopakovat výkon z prvního poločasu proti Maďarsku," dodal Bašný.

Přípravný turnaj házenkářek v Szigetszentmiklósi (Maďarsko):
Maďarsko - ČR 32:27 (16:18)
Branky ČR: Chrenková 6, Knedlíková, Hrbková, Kutlvašrová po 4, Selucká 3, Marčíková, Stellnerová po 2, Keclíková, Štěrbová po 1. Sedmimetrové hody: 7/7 - 4/2.
Rakousko - Slovensko 31:31 (16:14)
Konečná tabulka:
1.Maďarsko3300114:736
2.Rakousko311178:893
3.Slovensko311176:983
4.ČR300370:780

Reklama

Související témata: