Hlavní obsah

NBA začne bez hlavní hvězdy minulé sezóny, Durant si zlomil nohu

Oklahoma City

Nejužitečnější hráč uplynulé sezóny NBA Kevin Durant má zlomenou nohu a zmešká začátek nového ročníku. Jak dlouho bude šestadvacetiletý basketbalista mimo hru, zatím vedení Oklahomy neví. Podle týmu si takové zranění obvykle vyžádá operaci, po kterém následuje pauza na šest až osm týdnů.

Foto: Mark D. Smith, Reuters

Kevina Duranta čeká několikatýdenní pauza.

Článek

Durant si na problémy s pravou nohou stěžoval po sobotním tréninku a vyšetření odhalilo takzvanou "Jonesovu zlomeninu", což je zlomenina zánártní kosti u malíčku. Není jasné, jak ke zranění přišel.

Olympijský vítěz z Londýna v srpnu odřekl účast na mistrovství světa ve Španělsku s tím, že je vyčerpaný a potřebuje před další sezónou NBA nabrat síly. Zranění ale nakonec stejně neunikl a čeká ho pauza, jež se může protáhnout do začátku prosince. Durant by tak přišel o více než 15 zápasů sezóny, jež pro jeho tým začne 29. října. V minulých třech ročnících přitom hvězdný basketbalista vynechal dohromady jen dvě utkání.

V uplynulém ročníku zámořské soutěže Durant počtvrté za posledních pět let ovládl střelecké statistiky, tentokrát s průměrem rovných 32 bodů na zápas. K tomu přidal v průměru 7,4 doskoku a 5,5 asistence na utkání. Oklahomě pomohl až do semifinále play off, v němž jeho tým vypadl s pozdějšími šampióny ze San Antonia.

Reklama

Související témata: