Hlavní obsah

Chci pomoci Ústí do play off, vytyčil si basketbalista Čarnecký

Hráčskou stálicí v basketbalové lize je rozehrávač Michal Čarnecký. Po úspěšných sezónách v domovské Opavě strávil tři roky v Pardubicích a letos v létě se přemístil pro změnu na sever Čech. Stal se posilou BK Ústí nad Labem a s ambiciózním týmem by se chtěl prosadit i v play off.

Foto: bkpardubice.cz

Michal Čarnecký (vpravo) chce s Ústím hrát play off.

Článek

„Rád vzpomínám na Opavu. Jednal jsem s ní i po odchodu z pardubického klubu, ale Ústí bylo rychlejší. A taky jsem se pro něj rozhodl i s ohledem na manželku. Pracuje v Praze a do Ústí je to blíž, než by to bylo do Opavy," vysvětlil Čarnecký.

Přestup bere jako součást basketbalového života. „V Pardubicích nebyl zájem o mé setrvání. Musel jsem odejít, vsadili na jiné hráče. Ale jinak to bylo normální loučení, klukům jsem popřál hodně štěstí," svěřil se zkušený basketbalista, který je zvyklý na spolupráci s Američany.

„V Pardubicích jsme se opírali o Sanderse, Muirheada a Nelsona. Všichni hráli českou ligu několik let, adaptovali se na prostředí. Kdežto v Ústí jsou teď čtyři noví Američané, kteří předtím neměli ponětí, co je český basketbal. Potřebuji si to zažít a zjistit, že se musí hrát kolektivně. Ne jako na univerzitě jeden na jednoho. Snažíme se o týmové pojetí a věřím, že se budou pořád zlepšovat," porovnával Čarnecký zahraniční spoluhráče.

V Ústí už nepůsobí hvězda Kwamain Mitchell. „Nahradit ho asi nejde. Byl nesmírně rychlý a šikovný. Měl fantastickou sezónu. Ale v kabině jsme si řekli, že zkusíme bojovat. Jsou tady jiné typy hráčů, než byl Mitchell," podotkl rozehrávač.

Působení na severu Čech vnímá pozitivně. „Chci si dokázat, jestli ještě mám na to, abych hrál pravidelně první ligu. Uvidíme, jak se nám bude dařit. Naším cílem je účast v play off a abychom nalákali do haly ústecké diváky," dodal Čarnecký.

Reklama