Hlavní obsah

Srbové mají v kádru pro ME sedm hráčů z NBA, ale ne Stojakoviče

BĚLEHRAD

Reprezentace pořadatelské země basketbalového mistrovství Evropy v Srbsku a Černé Hoře se bude muset na šampionátu obejít bez Predraga Stojakoviče, v jejím kádru však bude dalších sedm hráčů působících v NBA. Excelentní střelec a rozehrávačská hvězda Sacramenta Stojakovič se omluvil z účasti na zářijovém s tím, že je po sezóně NBA příliš unavený.

Článek

"Je pro nás velmi výjimečným hráčem a moc by pro nás znamenal. Ale i tak se budeme prát o zlato, i když o to bude bojovat tak deset mužstev," řekl trenér srbské reprezentace Željko Obradovič.

Z šestnáctičlenného kádru tvoří skoro polovinu posily ze zámoří - Marko Jarič a Željko Rebrača z Los Angeles Clippers, Saša Pavlovič z Clevelandu, Vladimir Radmanovič ze Seattlu, Predrag Drobnjak z Atlanty, Nenad Krstič z New Jersey a Darko Miličič z Detroitu.

Basketbalisté SČH jsou ve vlastním prostředí velkými favority, dvojnásobní úřadující mistři světa se navíc budou chtít rehabilitovat za nepovedenou loňskou olympiádu, na níž skončili jedenáctí. Domácí se v základní skupině D utkají se Španělskem, Lotyšskem a účastníkem dodatečné kvalifikace, kterou bude hrát i český tým.

Reklama

Související témata: