Hlavní obsah

Z volejbalové nominace vypadli Král a Obdržálek

PRAHA

Blokař Jiří Král a libero Přemysl Obdržálek vypadli z české nominace pro kvalifikaci o postup na volejbalové mistrovství světa. Po pátečním vítězném přípravném zápase s Ukrajinou o tom rozhodl reprezentační trenér Laurent Tillie.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Ilustrační foto.

Článek

Před čtyřiadvacetiletým Králem dostal přednost o šest let starší Lubomír Staněk. Na postu libera se trenéři rozhodli nasadit Habadu místo Obdržálka, který odehrál poslední zápasy Evropské ligy v Turecku.

V boji o postup na mistrovství světa na turnaji ve francouzském Le Cannet české reprezentaci pomůže i smečař Jiří Novák, jenž se do národního týmu před přípravnými zápasy vrátil po dvou a půl letech. Pokud se čeští volejbalisté na šampionát do Japonska probojují, dostane tým od svazu odměnu milion korun.

Ve Francii budou vedle domácího týmu a Čechů o postup usilovat také Nizozemci a Finové. Přímo na mistrovství světa postoupí dva celky, třetí ještě bude mít šanci v srpnovém play off ve Varně.

Nominace na kvalifikaci o MS:
Nahrávači: Petr Zapletal, Lukáš Ticháček, smečaři: Petr Pláteník, Marek Novotný, Jiří Popelka, Jiří Novák, blokaři: Martin Lébl, Michal Rak, Lubomír Staněk, univerzálové: Jakub Novotný, Ondřej Hudeček, libero: Petr Habada.

Reklama