Hlavní obsah

Trenéři házenkářů povolali na start kvalifikace ME dva nováčky

Praha

Noví trenéři házenkářské reprezentace Jan Filip a Daniel Kubeš povolali na úvodní zápasy kvalifikace o postup na mistrovství Evropy ve Francii a doma s Makedonií dva nováčky Stanislava Kašpárka a Dieudonneho Mubenzema. V první nominaci nové dvojice koučů je 19 hráčů a chybí zraněný kapitán Filip Jícha.

Článek

Vedle něj jsou už od září mimo hru také tři pravé spojky Jan Stehlík, Martin Stržínek a Ladislav Brykner. Jejich start na lednovém světovém šampionátu v Kataru je na rozdíl od Jíchy velmi nepravděpodobný.

Češi zahájí evropskou kvalifikaci 30. října na půdě obhájců titulu a olympijských vítězů Francouzů, 2. listopadu se pak ve Zlíně představí proti Makedonii. Tým se sejde v pondělí 27. října v Praze.

Osmnáctiletí nováčci Kašpárek a Mubenzem jsou v mužstvu, aby nasbírali zkušenosti. Druhý jmenovaný má matku původem z Kolumbie a otce z Demokratické republiky Kongo, sám se ale narodil v Česku.

"Mubenzem bude jen na soustředění v Praze a Kašpárek pouze ve Zlíně. Tyto dva hráče jsme povolali, aby poznali herní koncept a atmosféru seniorského týmu," uvedl trenér Filip. "Byl jsem ohromně překvapen, když mi přišla pozvánka. Ve snu by mě nenapadlo, že v 18 letech bych se mohl dostat do seniorské reprezentace," citovaly stránky Dukly Mubenzema.

Nominace českého týmu:
Brankáři:
Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.)
Martin Galia (St. Gallen/Švýc.)
Hráči do pole:
Jakub Hrstka (Prešov/SR)
Libor Hanisch (Karviná)
Miroslav Jurka (St. Raphael/Fr.)
Jan Sobol (Pulavy/Pol.)
Pavel Horák (Füchse Berlín/Něm.)
Radek Horák (Nancy/Fr.)
Michal Kasal (Celje/Slovin.)
Roman Bečvář (Rostock/Něm.)
Tomáš Babák (St. Gallen/Švýc.)
Stanislav Kašpárek
Tomáš Řezníček (oba Zubří)
Petr Linhart
Leoš Petrovský
Jakub Šindelář
Milan Škvařil (všichni Plzeň)
Jiří Motl (Lovosice)
Dieudonne Mubenzem (Dukla Praha)

Reklama