Hlavní obsah

Poruba jako první sebrala v interlize házenkářek bod Michalovcům

Praha

Házenkářky Poruby jako první v této sezoně interligy sebraly bod Michalovcům. Slovenský lídr soutěže v Moravské Ostravě remizoval 22:22, domácí tým v úvodu nezlomila ani pětibranková ztráta. Téměř celý zápas pak pouze dotahoval těsné vedení favorita, o remízu se postarala dvě sekundy před koncem Alica Kostelná.

Článek

"Michalovce byly favoritem a po našem sobotním výkonu (porážka ve Veselí nad Moravou) snad ještě více. Holky se z toho vyhrabaly. Ze stavu 1:6 jsme se z toho dostávali střelecky a získávali sebevědomí. Gól před koncem nám hodně pomůže, můžeme na tom stavět do dalších zápasů," řekl trenér Sokolu Ján Beňadík.

Na dva body se k Michalovcům přiblížil rovněž neporažený Most, který v další předehrávce 5. kola zvítězil na palubovce poslední Olomouce 24:18. Oproti slovenskému rivalovi má navíc český mistr, kterého v sobotu čeká odvetné utkání v Poháru EHF s Brühlem, ještě zápas k dobru.

"Máme strašně těžký program, absolvovali jsme náročnou cestu ze Švýcarska. Do toho ještě máme zúžený kádr, přivezli jsme tři až čtyři polomarody. Ale tým dobře bojoval," uvedl mostecký trenér Dušan Poloz.

Interliga házenkářek - 5. kolo:
Olomouc - Most 18:24 (10:13)
Nejvíce branek: Růžičková a Chrenková po 4 - Szarková 7/2, Zachová 5, Ryšánková a M. Vysloužilová po 3.
Poruba - Michalovce 22:22 (8:10)
Nejvíce branek: Šviráková 7, Minarčíková a Kostelná po 5 - Szöllösiová 6, Wollingerová a Trehubová po 5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články