Hlavní obsah

Liberečtí volejbalisté neztratili v extralize ani bod a chystají se na Toulouse

Liberec

Volejbalisté Dukly Liberec rozjeli novou sezónu ve vítězném stylu. V prvních třech kolech extraligy získali maximální počet devíti bodů a společně s obhájcem titulu Českými Budějovicemi je zdobí postavení na špici tabulky. Přitom se Severočeši musejí vyrovnávat s absencemi pěti hráčů loňského kádru.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér libereckých volejbalistů Michal Nekola.

Článek

„Snažíme se na velkou hráčskou obměnu zapomenout, i když je to zásah do týmového pojetí družstva. Začátek sezóny je důležitý, ale extraligové medaile se budou rozdávat až příští rok na jaře. Takže se chceme postupně zlepšovat a máme na přípravu směrem k bojům o titul relativně dostatek času," uvažuje trenér Michal Nekola pro Sport.cz.

Zatímco ještě loni byly hodně prestižní zápasy Liberce s Odolena Vodou, letos jde už jen o „běžné" souboje. Otec libereckého kouče Miroslav Nekola totiž působil jako asistent na lavičce středočeského klubu, kde skončil. A nedošlo už ani na konfrontaci dosud libereckého hráče Jana Hadravy a jeho otce Milana Hadravy, který byl trenérem Odolky. Zatímco Jan Hadrava odešel do Francie, Milan Hadrava se trenérsky věnuje už výhradně jen plážovému volejbalu.

„Samozřejmě, že nám Honza Hadrava chybí. Byl osobností extraligy. Ale nezbývá nic jiného, než se ho pokusit nahradit stejně jako další kluky, kterým skončila smlouva. Na smeči se představuje slovenský reprezentant Tomáš Kriško. Přišel i Polák Adrian Patucha, který laboroval s nataženým svalem a po pěti týdnech začal po zranění trénovat. Už zasáhl i do hry. Pak jsou tady ještě další tři noví kluci," naznačuje Michal Nekola, že Dukla má znovu konkurenceschopný tým. „Hodláme využívat celý kádr. Na střídání je připraveno dost lidí," přesvědčuje trenér o ambicích družstva.

Dukla Liberec vstoupí do evropského Poháru CEV na palubovce francouzského Toulouse 5. listopadu. „I Ve Francii už začala tamní liga a získáváme informace, abychom se dobře přichystali. Uznávám, že francouzská soutěž má vyšší úroveň, než česká. Ale v minulosti se nám povedlo v evropských pohárech překvapit i silnějšího soupeře a potrápit favority. Těmi budou hráči Toulouse. Přesto se pokusíme přes ně postoupit do dalšího kola," nechal se slyšet Nekola, který bude v odvetě spoléhat i na liberecké publikum.

Reklama

Související témata: