Hlavní obsah

Házenkáři se na úvod kvalifikace pokusí o senzaci

Praha

Na úvod kvalifikace ME 2016 ani nemají co ztratit. Čeští házenkáři vstoupí do skupiny dnes večer v Chambery (19.30 h, Sport 1) na půdě obhájců titulu a olympijských vítězů Francouzů a bodový zisk by se rovnal prvotřídní senzaci.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Trenér házenkářské reprezentace Daniel Kubeš

Článek

Zvláště když kvůli zraněním vypadlo devět hráčů včetně kapitána Jíchy. „Tolik absencí nikdo nepamatuje. Modlíme se, aby těch čtrnáct hráčů, které jsme do Francie přivezli, zůstalo zdravých," říká kouč Jan Filip, jenž převzal celek spolu s Danielem Kubešem. „Půjde o ostrý křest pro všechny, hráče i nás trenéry. Každý musí dát do týmu kus vlastní osobnosti. Sám jsem zvědavý, jak si povedeme," dodává druhý z trenérského tandemu.

Hráči mají osudu navzdory velké odhodlání. „Nemůžeme panikařit, kdo všechno chybí a jak těžký soupeř proti nám stojí. Musíme to v hlavách mít tak, že je nutné zahrát na hranici našich možností a ukáže se, na jaký výsledek i pocit to bude stačit," míní gólman Petr Štochl, ve 38 letech nejstarší z reprezentantů.

V neděli pak Češi ve Zlíně vyzvou Makedonce (ti včera porazili 27:20 Švýcarsko) – to už může být klíčový duel. „S nimi musíme vyhrát. Pokud by se to nepovedlo, může se stát, že brzy budeme prakticky ze hry," dodává další brankář Martin Galia.

Reklama